Prijatelj – Šta znači sanjati prijatelja?

Loading...

Kroz život svakog čoveka prođe mnogo ljudi. Neki od njih su pri tom samo obični prolaznici, poznanici i kolege. Jako je malo onih koji u nečijem srcu ostavljaju trag, čvrst i neuništiv, iskren.

Pravi prijatelji su oni koji su uvek tu za nas, kada niko drugi nije, oni koji nas razumeju, nesebično nas slušaju i pomažu nam. Prijateljska ljubav je uzajamna i nikada ne prestaje, jer ako ona prestane, kao da nikada nije ni postojala. U pravom prijateljstvu nema ljubomore, sebičluka, nemira i razdora. Pravo prijateljstvo je najveće bogatstvo koje čovek može posedovati u životu, zato podsetite s vremena na vreme svog pravog prijatelja na činjenicu koliko vam zapravo znači.

Sa psihološkog stanovišta ukoliko ste sanjali prijatelja, postoji tendencija da vam se neke vaše misli i osećanja ili pak kakvi drugi aspekti vaše ličnosti koje ste potisnuli u svoju podsvest, vraćaju u vaše svesno Ja, odnosno da teže da se oslobode iz vaše podsvesti i isplivaju na površinu, naravno u onoj meri u kojoj ste vi spremni da to prihvatite.

Tumačenje sna sanovnik i sanjarica – Šta znači sanjati prijatelja?

Ako je prijatelj kog ste sanjali istog pola kao i vi, to može označavati da vi kroz tu osobu spoznajete sebe. U tom prijatelju vi pronalazite neke svoje osobine i reflektujete ih kroz njega. Postoji dakle mogućnost da na javi vi želite da posedujete neke od njegovih osobina.

Sanjati prijatelja takođe može da označava radost i neke dobre vesti koje možete da očekujete u bliskoj budućnosti.

Ukoliko su oni u snu srećni i zdravi, to može ukazivati da vam oni žele dobro i da će vam biti dobro na javi, dok ukoliko su u snu prijatelji nervozni, mrzovoljni ili uplakani, obučeni u tamno odelo ili ste ih videli u kakvoj tami, obratitie pažnju, možda im je na javi potrebna vaša pomoć usled teškog perioda kroz koji prolaze. Eventualno ovakav san može ukazivati na kakvu potencijalnu bolest.

Ako ste pak sanjali bolesnog prijatelja, postoji mogućnost da vam se na javi sprema neko zlo, pa stoga budite veoma obazrivi i dobro obratite pažnju na događaje i ljude koji vas okružuju. Nesreća vam takođe preti ukoliko ste u snu izgubili prijatelja / prijateljicu. Postoji mogućnost za neki veliki gubitak na javi od koga ćete se veoma teško oporaviti.

Negativnu konotaciju na javi po pitanju prijateljstva imaće i san u kome vi jedete zajedno sa prijateljem. Takav san može ukazati na moguće neprilike, naročito ukoliko ste na javi sklopili kakav dogovor poslovne prirode sa svojim drugom i ako ste postali partneri. To će se u svakom slučaju ispostaviti kao loš potez i loša odluka, obiće vam se o glavu, završiti se loše, a prijateljstvo će na kraju neminovno pući.

Ako ste u snu videli ili sreli prijatelja iz detinjstva, moguće je da u vama još uvek živi dete, da negde duboko još uvek tinja želja da se vratite u detinjstvo, u vreme bezbrižnosti i igrarija. Takav san označava vašu težnju da na javi pobegnete od svakodnevnih briga i problema kao i želju da nikada ne odrastete i da zauvek ostanete dete. Ipak, ovakav san ukazuje i na to da se verovatno u mnogo situacija kroz koje prolazite ponašate nezrelo i detinjasto i da je došlo vreme da konačno odrastete i uzmete ozbiljno svoj život u svoje ruke.

Sanjati smrt vašeg prijatelja u snu može značiti gubitak nekih vaših osobina koje su dobre, nešto se u vama lomi, kao da se vodi borba između dobra i zla. Takođe, ovakav san može označavati i kakvu neočekivanu novost koja će vas navesti da se duboko zamislite i donesete odluku za bitne stvari u vašem životu, što neće biti ni malo lako. Neki ipak to tumače kao zadovoljstvo koje vas na javi očekuje. Ako razgovarate sa mrtvim prijateljem u snu, obavezno proverite svoje poslove koje ste započeli.

Ukoliko ste se možda u snu posvađali sa prijateljem, takav san, smatra se, ima pozitivnu simboliku. Moguće je naime da se to zaista na javi i desilo i da se reflektovalo u vašu podsvest i da vam sada ne da mira, ali budite spokojni, trebalo bi da se u skorije vreme sve nesuglasice razreše i da stvari dođu na svoje mesto.

Upravo suprotno, san u kome se mirite sa prijateljem vas upozorava da biste na javi morali biti pažljivi u odabiru svojih prijatelja. Pazite se kome verujete i kome se poveravate.

Veliku sramotu doživećete ako ste u snu izdali svog prijatelja.

Snovi u kojima vi ljubite ili se tučete sa svojim prijateljem, takođe imaju svoju značajnu simboliku. Ljubiti prijatelja u snu ukazuje na kakvu vašu moguću grešku na javi. Moguće je da ćete prihvatiti udvaranje osobe u koju niste zaljubljeni, zbog čega ćete se kasnije kajati. Sa druge strane ako tučete prijatelja u snu, postoji šansa da mu je potrebna vaša pomoć na javi. Vrlo je verovatno da će vaš blizak prijatelj ući u loše društvo i da će mu biti potrebna vaša pomoć da se sa stranputice kojom je krenuo vrati na pravi put.

Smejati se sa prijateljem u snu označava da je na pomolu moguća svađa, dok uvreda prijatelja donosi bolest. Tugu i bolest donosi i san u kome vas vaš bliski prijatelj napušta.

Loading...