Sanovnik paradajz – Šta znači sanjati paradajz?

Loading...

Kada je u pitanju simbolizam snova o paradajzu, njega je dosta teško objasniti, pre svega jer su i sami snovi retki i obično je ovo voće jedan od motiva, koji se retko javlja samostalno u snu.

Kao i snovi o svakoj drugoj vrsti hrane, koja jeste osnova za preživljavanje i održavanje zdravlja, pretpostavka je da snovi o paradajzu imaju značenje nečega važnog i bitnog za čoveka uopšte.

Šta znači sanjati paradajz – značenje i tumačenje sna

Nekada se smatra da se snovi o paradajzu, mogu istumačiti kao vrsta radosti i sreće, zavisno od toga u kom se kontekstu ova hrana sanja, pre svega zbog svoje crvene boje.

Opet sa druge strane, nekada se sanja i paradajz koji je truo ili pokvaren, pa se tada pretpostavlja da se ovakav san odnosi na neku nevolju ili ne retko bolest i tegobu.

Sanjati da vidite paradajz

Vaše su nade prevelike i očekivanja nerealna, i morate da se malo „spustite na zemlju“ i da se osvestite i budete realniji.

Nekada imate potrebu da sebe previše idealizujete i predstavljate u lažnom svetlu, jer ste puni kompleksa i želite da vas drugi dožive kao savršenu osobu.

Sanjati da jedete paradajz koji je zreo i lepog crvenog ploda

Zabrinuti ste jer vam ništa ne ide kako ste očekivali, i stalno ste nezadovoljni i nervozni, i tako utičete na okolinu veoma negativno.

Vaše su želje prevelike i ambicije nerealne, bilo u poslu ili na nekom drugom životnom aspektu, pa se potrudite da radite onoliko koliko je u vašoj moći, kako ne biste ponavljali uvek iste greške.

Sanjati da jedete zeleni i kiseo paradajz koji nije dovoljno dozreo

Neka razočarenja su pred vama, i samo od vas zavisi kako ćete uspeti da se nosite sa situacijom koja će da vas zadesi.

Treba da pokušate da se sa problemima nosite „hladne glave“, jer vas vaša prevelika emotivnost često košta živaca i reagujete burno bez potrebe.

Sanjati da u snu berete paradajz koji ste sami uzgajali

Imate potrebu da preuzmete zasluge za nečiji tuđi rad i trud, i niko vas zbog toga ne ceni i ne voli iz vašeg okruženja.

Ne možete da se kroz život „provlačite“ i da blefirate, jer svaki je trud i rad važan, i na kraju ćete samo vi i „izvući deblji kraj“.

Sanjati kako sadite paradajz u snu

Želje su jedno, a mogućnosti drugo, i mada očekujete da vam se neki rad i trud isplate, to nije tako lako kako ste vi zamislili.

Ne možete da ne radite ništa i da očekujete rezultate, već da najpre iskreno sagledate sebe i svoje mogućosti, pa da onda preuzmete odgovornost kao zrela osoba.

Sanjati da berete nedovoljno dozreo/zelen paradajz

Nemate strpljenja da sačekate da se neke stvari reše, i ne shvatate da je potrebno vremena i baš puno strpljenja da se svaka ideja realizuje i plan ostvari.

Skloni ste da srljate i da brzate, i to vas košta na svim životnim poljima, i uzaludno je da se posle toga nervirate, kada ne promislite dobro unapred.

Sanjati da jedete truo paradajz

Ovakav san označava da ste pred velikim problemima, i da je period koji vas očekuje vrlo loš i turbulentan na svim životnim aspektima.

Neke osobe kojima ste verovali će pokušati da vas prevare, imaćete novčane gubitke, probleme sa zdravljem ili prevaru od strane emotivnog partnera. 

Sanjati kako sečete paradajz na komade

Imate potrebu da stalno nešto premišljate i vagate, kao i da krijete neke sitnice od osoba koje su vam bliske.

Ne treba da ogovarate ljude do kojih vam nije stalo, jer je spletkarenje nešto što je vrlo ružno, i ne treba da budete lažni prijatelj nikome, jer ćete naučiti šta je izdaja na jedan teži način.

Sanjati da pravite sok od paradajza

Nemate volje ni želje da se pokrenete i sve vam se čini da vam ništa ne ide od ruke, ma čega da se prihvatite.

Morate da naučite da se ne rasplinjavate previše, već da se fokusirate na jedan jasan i važan cilj, i da onda radite tako postepeno i rezultati neće izostati.

Sanjati da pijete sok od paradajza i da vam se ukus ne dopada

Možete da očekujete neke probleme na polju zdravlja, bilo vašeg lično ili nekog od vama bliskih članova porodice.

Nerviraćete se za sitnice, dok ćete prave probleme da ignorišete i to sve će na kraju da se po vas odrazi dosta loše, i sve vaše nade i očekivanja će da „padnu u vodu“.

Sanjati da namerno i bahato prosipate sok od paradajza

Štetu koju sami napravite ne umete da popravite, i stalno očekujete da neko drugi rešava vaše probleme.

Imate i dovoljno znanja i iskustva, ali ste lenji da se pokrenete i da preuzmete na sebe bilo kakav naporan rad, trud i odgovornost, a očekujete da budete ugledni, cenjeni i bogati.

Sanjati da ste se isflekali paradajzom i mislite da je to mrlja od krvi

U strahu ste za nekoga ko je vama važan i blizak, jer je njegovo zdravlje narušeno i pitanje je da li će uspeti da se oporavi.

Treba da se pazite „zlih jezika“, jer previše verujete uopšteno ljudima, i zbog toga možete da baš i imate probleme, jer će vam neko od koga ne očekujete „zabosti nož u leđa“.

Sanjati da gađate nekoga paradajzom i da vas to zabavlja

Ako sanjate ovakav san, to znači da ste vrlo ljubomorna i zavidna osoba, i da uživate da drugima napakostite.

Pretvarate se da ste dobronamerni i kolegijalni, ali ste suštinski veliki manipulator i laskavac, i ljudi kada vas prozreju, ne žele da se sa vama druže i počinju da vas izbegavaju.

Sanjati da nekoga gađate trulim paradajzom ali stalno promašujete

Imaćete uskoro neke velike probleme sa osobama kojima ste verovali, bilo na poslu ili u kući, jer će da vas iznevere na najgori mogući način.

Treba da ste svesni toga kome verujete, jer ako se okružite lažnim prijateljima, ne možete da baš i očekujete bilo šta dobro i uspešno.

Sanjati da vas neko gađa zrelim paradajzom

Izneverili ste nekoga ko vam je blizak i drag, i svesni ste da ste pogrešili, i kajete se i potrebna vam, je druga šansa.

Međutim, neko je na vas veoma ljut ili je razočaran, i ne želi da se olako pomiri sa vama, jer vam poznaje karakter i svestan je da su sva vaša izvinjenja i kajanja „kratkog veka“.

Sanjati da vas neko gađa trulim paradajzom 

Morate da prihvatite da oko vas ima puno zavidnih ljudi, koji žele da vas prevare i iznevere, i da ne treba da se na svakoga oslonite i da svakome verujete.

Možete da očekujete neke neprijatnosti na poslu, bilo da je u pitanju kritika nadređenih ili čak i otkaz, a da vi niste ni za šta krivi, već su vam drugi napakostili, i vi ništa nećete moći da uradite.

Loading...