Sanovnik kamenje – Šta znači sanjati kamenje?

Loading...

Kamen na javi predstavlja sa jedne strane teret i teškoću, ali i nešto štoje trajno i što vekovima odoleva „zubu vremena“.

Generalno je još od najranijih vremena, od grčkih mitova i legendi, kamen simbol tereta i kazne, pa je tako opisan u mitu o Sizifu, kao sinonim za uzaludan i naporan posao, koji nema svrhu.

Kao materijal, kamen je oličenje sigurnosti i nesalomivosti, onoga što ne može da se lako naruši i da se obrađuje, pa je tako i u snovima njegova simbolika različita, zavisno od same konotacije.

Šta znači sanjati kamennje – značenje i tumačenje sna

Motiv kamena u snu, nije redak i dosta je različite simbolike, pa će u nastavku teksta biti i navedeni oni najčešći i najupečatljiviji snovi, u kojima je kamenje dominantan simbol koji se doživljava.

Sanjati da u snu vidite kamenje na gomili

Imate neke probleme i teret koji nosite „na leđima“, ili ne znate kako da rešite neku situaciju koja vas na javi muči.

Sanjati da vidite kamenje različite veličine koje je „razbacano“ svuda oko vas

Nestalni ste u odlukama i ne umete da procenite šta je istinski važno za vas i vaše bližnje, pa stalno pravite nove probleme, umesto da ih rešavate.

Simbolika ovakvog sna je dosta jasna, i označava da ste sebi dopustili da se preterano opustite i da otaljavate poslove, i sada ste u velikim problemima.

Sanjati da podižete težak kamen/kamenje sa tla

Ovakav san znači da ste pred nekom važnom odlukom koja vam može promeniti život i doneti dobro ili loše.

Potrebno je da se za neke stvari više potrudite i pomučite, pa ne treba da ste lenji i da sve shvatate olako, već da radite odgovorno i da se zalažete za ono u šta verujete.

Sanjati da su vam ruke pune teškog kamenja koje nosite

Imate neke želje i ambicije koje nisu realne, ali ne umete da shvatite da je stvarnost jedno, a da su ideali drugo.

Treba da prihvatite ono za šta ste sposobni, umesto da se mučite da dostignete nešto nemoguće, i da se svojim pogrešnim odlukama vrtite stalno u krug, i ne napredujete nikako.

Sanjati da sakupljate malo kamenje na gomilu i da vam je taj posao naporan

Morate da naučite da preuzmete odgovornost za ono što radite, te da sami rešite sve ono što ste pogrešili.

Neki vaš trud i rad je sasvim besmislen i uzaludan, i ne shvatate da gubite vreme umesto da krenete dalje i da se „trgnete iz snova“.

Sanjati da šutate kamenje bosih nogu i da sebe tako povređujete

Ako uskoro ne pronađete rešenje za sve ono što ste pogrešno uradili, neko će da se na vas ozbiljno naljuti i da vas „izbriše iz svog života“.

Nemate volje da se trudite i da se zalažete, jer ste lenji i neodgovorni, pa vaša pasivnost sasvim loše utiče na ljude oko vas, i oni vam to otvoreno pokazuju.

Sanjati da bežite od kamenja koje se kotrlja nizbrdo na vas

Kajete se zbog nekih svojih reči ili postupaka, ali u isti mah vi i želite da pobegnete od neke velike odgovornosti.

Vreme je da shvatite da ste vi za sve krivi, i da iskreno pokušate da popravite ono što možete, jer beg od stvarnosti ne može nikako biti pravo rešenje.

Sanjati da vas kamenje pritiska i da ne možete da dišete

Neke probleme iz prošlosdti ne možete da zaboravite i da krenete dalje, pa ste stalno u grču i vi stalno strepite, jer ste svesni da ste lagali i bili pokvareni i nemoralni.

Imate priliku da sve popravite i da krenete pravim putem, ali vi ste neko ko ne ume da prepozna priliku i da sve počne kako treba, pa ćete opet sve da upropastite zbog sopstvene sujete.

Sanjati da sedite na gomili kamenja koje počinje da se ruši pod vama

Preterano se premišljate i uzaludno gubite vreme, umesto da počnete da rešavate jedan po jedan problem.

Tlo pod nogama vam izmiče, i vi ćete doživeti uskoro velike gubitke i probleme na svim svojim životnim poljima, i biće potrebno puno vremena i snage da se vratite „u kolosek“.

Sanjati da jedete kamenje i jedva gutate komade

Morate da svoj ponos „stavite po strani“, jer samo tako možete da rešite neke stvari koje ste sami upropastili.

Moguće je da ćete imati neke zdravstvene tegobe koje će da vas opterete i zabrinu, ali će na kraju sve biti dobro.

Sanjati da ste se sakrili iza gomile kamenja jer se nekoga/nečega bojite

Nemate volje da se raspravljate sa ljudima i da prihvatite bilo kakav savet i sugestiju, jer mislite da ste najpametniji.

Dugujete nekome objašnjenje ili izvinjenje, i ta osoba vam neće lako oprostiti kao što ste najzad i očekivali, jer je svesna koliko ste neiskreni i mislite samo na sebe.

Sanjati da sečete kamenje i da je ono meko i lako za obradu

Pokušavate na pogrešan način da neke stvari u životu popravite, ali samo sebi stvarate dosta veće probleme.

Sitničavi ste i gubite vreme na nepotrebne stvari, umesto da se koncentrišete na ono što je suština svega, i da radite tako da imate neke koristi.

Sanjati da na nekoga bacate kamenje sa namerom da ga povredite

Imate lošu naviku da sve tuđe zasluge preuzimate za sebe, i verujete da ste nedodirljivi i da vam je sve dopušteno.

Neko će pokušati da vam se osveti, pretvarajući se da vam je lažni prijatelj i da vam želi dobro, pa u narednom periodu budite posebno obazrivi.

Sanjati da vas neko gađa kamenjem ali da vas stalno promašuje

Loše se ponašate prema ljudima koji su vam bliski, jer ste sebični i vi ste najvažniji sami sebi, a to će da vas puno košta kada ostanete sami u nevolji.

Morate da se malo „spustite na zemlju“ i da posvetite više pažnje onima koji to zaslužuju, jer ćete ostati sami i nesrećni, a za sve ćete biti vi krivi.

Sanjati da vidite svoje mrtvo telo pod gomilom kamenja

Ne možete da se izborite za sebe i „svoje mesto“, i sve vam je teže da se nosite sa nedaćama i problemima koji vas tište.

Treba da pokušate da se pokrenete i da radite odgovornije posao koji vam je poveren, jer se ništa na žalost ne može rešiti bez truda i zalaganja.

Loading...