Kum i kuma – šta znači sanjati kuma ili kumu

Loading...

„Kum nije dugme“ ili „Bog je na nebu, na zemlji kum“, kažu naše stare narodne mudrosti, koje na taj način opisuju značaj kumstva na javi.

Kumstvo je, kako se smatralo oduvek, najveći oblik ovozemaljskog prijateljstva. Za kumove biramo naše najbliže prijatelje, naše najvernije drugove, ljude koji su uvek bili i biće uvek tu za nas, i u dobru i u zlu. Sa kumovima delimo najznačajnije trenutke našeg života, bilo one lepe kakvi su venčanje, krštenje, slava ili one manje lepe.

Snovi o kumovima ili kumama nisu tako retki, čak naprotiv, ukoliko su nam kumovi na javi veoma bliski, često ih viđamo i provodimo dosta vremena sa njima, neretko ćemo ih sretati i u snu.

Sanjati kuma ili kumu u snu jeste veoma lep predznak za javu. Naime, na javi vas očekuje pregršt radosti i veselja u narednom periodu, i ovaj san se osobito povezuje sa kakvim poklonom koji ste već odavno želeli sebi da priuštite, a niste bili u mogućnosti. Velika je šansa da upravo sada taj poklon i dobijete i to od nekoga kome ste veoma dragi. Taj poklon može biti i u vidu kakve nagrade, ukoliko ste u snu sreli svog venčanog kuma, pa se zato možete slobodno i oprobati u igrama na sreću.

Ukoliko ste pak u snu videli svog nevenčanog kuma, moguće je da vas na javi očekuje skorija emotivna veza, a one koji su već u njoj i veridba i venčanje. Sve u svemu videti svoje kumove u snu je i više nego dobar znak po sanovniku. Znajte zato da vas očekuje period pun mira, ljubavi i blagostanja.

Ukoliko ste vi nekome kumovali u snu, sanovnik smatra da ćete nekome na javi biti potrebni. Možda će neko od vaših prijatelja iz određenih razloga biti tužan i povučen i biće mu potrebna vaša pomoć. Vi ćete to osetiti i znati kada treba da budete uz njega.

Sa drugog aspekta sanovnik smatra da, ukoliko sanjate da ste vi nekome kum na venčanju, u stvarnosti možete očekivati svađu. Svađa obično nastaje sa bliskim osobama koje vam zameraju što nedovoljno pažnje posvećujete njoj/njemu i vašem odnosu, bilo da je u pitanju emotivni partner, drug ili neki član vaše uže porodice.

Takođe, kumovati nekome na venčanju može ukazivati i na poslovne uspehe, na unapređenje ili bilo kakav drugi napredak na poslu. Bićete cenjeni među svojim kolegama, a trud koji ste već dugo vremena na poslu ulagali će se konačno isplatiti. Svi vaši napori i vredan rad omogućiće da vaš naredni period na javi krene uzlaznom putanjom.

Ukoliko ste u snu odbili da nekome budete kum, tj kumstvo, onda vas, kao i na javi, očekuje velika sramota, jer znamo za nepisano pravilo da se kumstvo ne odbija. Moguće je da ćete biti nepravedni prema osobi koju volite ili koja vam je draga, u smislu da ćete joj namerno ili slučajno, nesvesno učiniti nažao ili je povrediti. Ubrzo ćete shvatiti značaj svojih reči ili dela, i želećete da se što pre iskupite za učinjeno, no biće vam potrebno malo više vremena nego što ste očekivali.

Loading...