Paučina – šta znači sanjati paučinu

Loading...

Verovali ili ne, paučina ima i te kako lepu i jaku simboliku na javi koju iskazuje pojavljujući se u brojnim religijama i mitologijama. Niti paukove mreže imaju radijalno raspoređenu strukturu, što je analogno zracima Sunca, te tako ukazuje i na postanak svega na svetu, ali istovremeno i Mesečevu simboliku jer se mreža tka noću.

U nekim religijama mreža se smatra dušom oslobođenom iz tela, a pauk kao takav simbolom narcizma i introvertnosti jer predstavlja opasnost iz centra svoje mreže koju je oformio. Sa druge strane, religije ga smatraju pakosnim, ali i inteligentnim bićem, jer svu svoju psihičku energiju prenosi na mrežu koju stvara.

Sve to nadalje može ukazivati na upornost, marljivost, vrednoću, stvaralaštvo, ali i na nepostojanost, jer mreža je toliko tanka da preti da svakog trenutka pukne.

Sanovnik smatra da su snovi u kojima se pojavljuje paučina u globalu dobar znak. Naime, san u kome vi vidite paučinu ili je pak čistite i skidate sa zida, sanovnik tumači kao predstojeće uspehe na poslu. Imaćete mnoge poslovne poduhvate, no, vi ćete biti i te kako marljivi i vredni i sve ćete rešiti lagano i u svoju korist, te ćete na taj način svakako nizati brojne poslovne uspehe.

Detaljije ovakav san se tumači u zavisnosti od mesta gde ste u snu videli paučinu. Ukoliko je ona bila na „prihvatljivom mestu“ kakav je podrum, tavan ili pak kakvo drugo mesto, na javi vas očekuje sreća.

Ali ako ste paučinu našli na odeći, knjigama ili pak nameštaju, dakle na stvarima koje svakodnevno koristite, takav san se označava kao nevolja i briga na javi, i to uglavnom na poslovnom planu zbog postojanja konkurencije. No, kao što smo i pomenuli, ukoliko tu paučinu u snu skinete, rešićete sve svoje nedaće u stvarnosti.

Ako ste se u snu upetljali u paučinu, sanovnik tumači taj san na dva načina. Prvi je da ste se na javi upetljali u kakve laži i da prema nekome niste bili iskreni. Jedna laž je vukla za sobom i drugu i tako vi niste ni svesni kako ste se doveli u situaciju da se toliko upetljate. Sa drugog aspekta sanovnik smatra da ćete morati da se pomučite i da uložite puno truda da rešite neke vaše životne zavrzlame koji se pre svega odnose na vaš posao, kako biste uspešno sve priveli kraju.

Videti kako neko drugi čisti paučinu u snu ukazuje na to da će vam neko na javi priteći u pomoć i izvući vas iz kakve nezgodne situacije u poslednjem trenutku. Moguće je da ste prevideli kakve bitne obaveze na javi koje su vezane za školu, fakultet, posao, te da će vam svačija pomoć u tom trenutku dobro doći.

Loading...