Potres – šta znači sanjati zemljotres

Loading...

Kao rezultat poremećenih prirodnih činilaca planete Zemlje, nepogode, među kojima su potresi i zeljotresi, postaju sve učestalije. Nema dana da na vestima ne čujemo ili u novinama ne procitamo o kakvom novom epicentru. Zemljotresi nam ulivaju strah, odnose veliki broj žrtava, a u najmanju ruku nanose nam i velike materijalne gubitke. Smatra se da zemljotresi simbolizuju ljutnju i gnev od Boga.

Zemljotres u snu se retko sreće, ali kada je u pitanju tumačenje sna i njegova raznolika simbolika, on tu ne zaostaje puno za drugim snovima.

San u kome se pojavljuje zemljotres ima višestruko značenje. Prema prvom objašnjenju, sanovnik kaže da ovakav san simboliše samo manje poteškoće koje vam slede na javi i koje ćete prevazići ukoliko marljivo budete radili i ako istrajete u svojim zamislima.

Na javi je moguća kakva promena uslova u kojim radite ili živite. To će vas na neki način poremetiti i naterati vas da reorganizujete svoj život, pa možda da se čak i preselite. Taj potres koji vam se javlja u snu, zapravo pokušava da potrese vašu stabilnost i samopouzdanje. Osećate se zastrašeno i bespomoćno, nesigurno da bilo šta promenite, ali sanovnik vas savetuje da je za vas to najbolje rešenje i da će, ukoliko to uradite, ubrzo doći do napretka.

Ukoliko je zemljotres bio velike jačine, očekujte da će i problemi biti isto tako jaki na javi. Posebno ukoliko ste isti i osetili, znajte da vas očekuje teskoban period što na poslu, što u ljubavi i u porodici. Morate naći načina da što bezbolnije izađete iz cele te situacije za koju u mnogome bespotrebno krivite sebe.

Probleme ćete uspešno rešiti ako ste u snu iz zemljotresa izašli nepovređeni, tj uspeli ste da se iz istog spasete ili nađete skrovište, dok ukoliko sanjate da vas je zatrpao zemljotres tj ruševine koje su nastale kao posledica njega, moguće je da vas na javi očekuje neka vrsta gubitka, većeg ili manjeg.

Rušenje objekata tokom zemljotresa ima takođe lošu simboliku za javu. Moguće je da ćete u stvarnosti pretrpeti kakvu štetu.

Izbeći zemljotres u snu sanovnik tumači kao mogućnost da ćete na javi ostati bez prijatelja, tj da će vas društvo odbaciti i da nećete u njemu biti ni malo poželjni. To će vas duboko rastužiti do te mere da ćete početi da preispitujete sebe i svoje stavove u negativnom kontekstu i vaše samopouzdanje će biti jako nisko. Razmislite, jer ne mora da znači da je tako nešto samo do vas.

Loading...