Velika visina – šta znači sanjati visinu

Loading...

Snovi u kojima se mi nalazimo na visini, gledamo u ponor ili da padamo sa visine, veoma su česti. Uglavnom, takvi snovi obično nisu prijatni, posebno ukoliko sanjamo da smo na kakvom mestu koji nema zaštitnu ogradu, bilo da je to litica planine, stan na visokom spratu zgrade ili pak krov.

Svakako da takve situacije nisu baš najprijatnije ni na javi, osobito za one koji poseduju strah od velikih visina. Uvek postoji bojazan od proklizavanja, od toga da će nas neko gurnuti, ili da će nas nešto možda povući ka dole.

Sanovnik visinu tumači na različite načine, stoga je najbolje da san dobro protumačite, i povežete ga sa svim činjenicama koje su se u njemu javile, ali i sa vašom trenutnom pozicijom u realnom životu tj na javi.

Sanovnik smatra da, ako ste sanjali visinu, u stvarnosti imate osećaj manje vrednosti. Tačnije, sebi ste postavili jako visoke ciljeve, obično po ugledu na druge, i težite osećaju superiornosti, iako za to nemate preteranog osnova. Na taj način, kroz visinu u snu kompenzujete sebi kakve nedostatke.

Sa druge strane, sanovnik vas na velikoj visini tumači kao nekoga ko je postigao velike ciljeve u životu. Smatra se da ste imali puno sreće u svemu čega ste se dohvatili kao i da vas kroz sve vaše poslove prati sreća i blagostanje. Ipak, budite oprezni, jer vas to može učiniti umišljenim, pa je možda i vreme da se spustite na zemlju.

Ako ste u snu samo videli kakvu veliku visinu, postoji mogućnost da će vas neko na javi potceniti. Obično se radi o kolegama sa posla, a takvi njihovi postupci će vas učiniti nervoznim i isfrustriranim. Ne dozvolite da vas to remeti, jer zluradih jezika i komentara ima uvek i posvuda.

Plašiti se visine u snu takođe ima mnoga značenja. Sa jedne strane, na javi vas očekuje kakav važan događaj, dok sa druge strane ovakav san projektuje javu u podsvest i govori vam da ste na javi prebukirani problemima, bilo ljubavne, bilo poslovne, ili pak neke druge prirode, iz kojih od straha ne vidite izlaz.

Često u snu sa visine lako nađete put da siđete, pa to može ukazivati da su ti problemi manjeg značaja te da ste ih vi u svojoj glavi preuveličali, ali oni zapravo imaju jednostavno rešenje.

Ako u snu padate sa velike visine, takvi snovi ukazuju na nesigurnost, strah od neuspeha, osećaj inferiornosti na javi. Imate utisak da je vaš život u potpunosti van vaše kontrole, u svim aspektima vašeg života. Gubite samopouzdanje, a što je visina veća, to je vaš život i podsvest u većem rasulu.

Pad sa visine u globalu može ukazivati na brojne neprilike na javi kakve su poremećaj zdravlja nekog od bliskih članova porodice.

Ukoliko u vašem snu neko drugi pak pada sa visine, moguće da vas očekuje prestanak brigana javi.

Ako je u kom slučaju visina bila povezana sa letenjem, tj leteli ste u snu na velikim visinama, takav san vas opet upozorava na vaše prevelike ambicije na javi. Prizemljite se i živite malo realniji život, bar za neko vreme bez prevelikih ciljeva.

Loading...