Vino – šta znači sanjati vino?

Loading...

Vino jeste alkoholno piće koje se možda i najčešće konzumira, naročito ako u obzir uzmemo ulogu koju ono igra kao sastojak mnogih kuhinja u Evropi, a osobito na Mediteranu. Koristi se uz ona jednostavna, tradocionalna jela, pa i uz ona egzotična, što kao piće, što kao dodatak prilikom pripreme jela. Ne smemo zanemariti ni ona vina koja se koriste kao aperitiv kao ni takozvana dezertna vina, koja obično sadrže veći procenat alkohola i imaju jači ukus.

Vino se smatra pićem bogova i ljudi. Vekovima unazad ono je korišćeno na mnogim trpezama, od onih božanskih, preko vojničkih do slavskih. U mitovima ovo piće je razbijalo tugu, teralo brige i budilo veselje. Smatra se da vino leči, povezuje ljude, podstiče i donosi iskrenost.

Danas se zna da vino ima i te kako povoljan uticaj na naše zdravlje, na našu cirkulaciju, metabolizam i opšte stanje organizma uopšte.

Vino u snu simbol je prijateljstva, slavlja, druženja, svečanosti ili kakve proslave zbog uspeha. Vaš život trenutno prolazi kroz lepo razdoblje, odnosno, vi ste zadovoljni kako teku stvari na javi.

Ukoliko ste pili vino u snu, svakako da ćete se rešiti briga koje vas na javi muče. Međutim, pripazite se jer to takođe može značiti da vas neke osobe na javi pokušavaju iskoristiti zarad postizanja svojih ciljeva.

Ukoliko ste sanjali crno vino, očekuje vas velika radost i uspeh na javi. Crveno vino pak sanjati predstavlja prema nekim tumačenjima nesreću i smrt, dok prema drugim sanovnicima može označavati napredak na javi i period u kome će vam sve ići od ruke.

Belo vino sanjati znači da ne možete verovati ljudima u vašem okruženju, odnosno da nisu svi oni koji vam se predstavljaju kao prijatelji, iskreni. Ipak, uprkos ogovaranju, smicalicama i klevetama, vi ćete uspeti da se izborite za svoje mesto pod suncem i osigurate sebi srećan i bezbrižan budući period na javi.

Ako ste videli reku vina u snu, odnosno da vino teče kao reka, tj umesto reke, očekuje vas veliko bogatstvo u budućnosti. Sreću i blagostanje donosi i vino koje se u snu nalazi u kakvoj posudi, bilo da je to manja posuda, bure ili bačva. To može biti i vinska flaša, koja vam simbolizuje i predskazuje lepe trenutke na javi, osobito sa dragom osobom, nekim ko vam se dopada ili vašim emotivnim partnerom.

Bolest i svađa vaših najbližih, porodice, prijatelja vas očekuju ukoliko ste u snu prolili vino. Moguće je da nećete znati da iskoristite šanse koje vam se na javi pružaju i da ćete na taj način doslovce prokockati svoju sreću. Brige i problemi nastaju i onda kada usnite vino koje je mutno.

Kupovati vino u snu može ukazivati na to da će na javi neko pokušati da vas iskoristi. Vašu naivnost, lakomislenost i dobrotu pokušaće da iskoristi zarad svoje lične dobiti, te stoga budite posebno oprezni sa kim sarađujete i kome se poveravate u periodu koji je pred vama.

Ako u snu pijete vino koje je lošeg ukusa, takav san vas upozorava da je na javi moguća nevera, tj da ste vi skloni da padnete u iskušenje da prevarite svog emotivnog partnera, ili da se pak upustite u vezu sa nekim ko je već zauzet, udat ili oženjen. Loš ukus vina vas upozorava da savladate sebe i svoje strasti i da pokušate da se u takve neprilike ne upuštate, jer neće doneti ništa dobro.

Loading...