Ključ – šta znači sanjati ključ?

Loading...

Prema starim verovanjima, pronaći ključ na javi podrazumevalo je da je osoba veoma srećna i da će joj se u narednom periodu otvoriti sva vrata i putevi ka uspehu, što na polju ljubavi i braka, što po pitanju zdravlja ili poslovnog plana.

Ključ zapravo simbolizuje mogućnost otvaranja i zatvaranja, simbolizuje prolazak i ulazak u nepoznato, otvara mnoge šanse onima koji sa njim znaju da rukuju. Smatra se simbolom vezivanja i odvezivanja, oslobođenja, ali i simbolom inicijative, uspona, porasta i napretka. Simbol je rađanja i sreće, znatiželje, otkrivanja velikih tajni.

Snovi u kojima se pojavljuju ključevi, obično imaju značenje da će se na javi rešavati neka pitanja ili problemi koja su od velikog značaja za vaš život. Ključ u snu trebalo bi da označava da će na javi doći do rešavanja kakvih problema, i postavlja pred vas zagonetku i nedoumicu koji ključ jeste rešenje za vaš trenutni stvarni problem.

Ukoliko ste u snu videli ključ to svakako ima pozitivnu simboliku. To može ukazivati na bogatstvo na javi, ili pak sreću  u ljubavi i brak sa kakvom idealnom ženom, odnosno svojom srodnom dušom. Shvatićete konačno da ste vi veoma bogat čovek i da da ste konačno uspeli pronaći recept za sreću.

Pronaći ključ u snu ukazuje da vam na javi sledi kakvo nasleđe ili u najmanju ruku finansijski dobitak. Sve u svemu bićete materijalno obezbeđeni i nećete morati da brinete makar zbog tog aspekta vašeg života. Takođe, postoji mogućnost i da ćete na javi uspeti da otkrijete nečiju tajnu. Sa nekih drugih aspekata, sanovnik vas upozorava da, ukoliko ste u snu pronašli kakve ključeve, odložite svoje planove za skorija putovanja ukoliko ih je bilo, jer trenutno nije najbolji period za tako nešto.

Izgubiti ključ u snu znači da ćete se u nekoga razočarati. Postoji mogućnost da će to biti neko ko vam je veoma drag, vaš idol ili predmet obožavanja, ili pak neko u koga ste imali puno poverenja. Takođe, ovakav san može ukazati i na manje nesuglasice u vašoj porodici, ali stvari će se ubrzo srediti i doći na svoje mesto ukoliko u snu pronađete nedavno izgubljene ključeve.

San o gubljenju ključa može označavati i vaš strah od gubitka uticaja i moći, kao i ugleda na javi. Takav san takođe može ukazati i na kakve izgubljene prilike i prokockane šanse u vašem životu. Gubitak statusa, osobito društvenog, može uslediti i ako ste u snu videli ili našli ključeve koji su polomljeni. Ako ključ dajete nekome u snu, to znači da se odričete odgovornosti za neke svoje postupke na javi.

Više ključeva u snu označava da vas u stvarnosti čeka važna odluka i da ćete morati brzo da birate i delate. Kao što u snu morate izabrati jedan iz svežnja ključeva, isto tako ćete i na javi morati da brzo odlučite, da se za nešto opredelite i izaberete.

Veliki ključ videti u snu nije baš najbolja simbolika. Moguća je velika šteta na javi, kakva nepravda ili pak nasilje, napad na vašu ličnost, pa i pljačka.

Ključevi u ključaonici, sa otvorenim ili zatvorenim vratima, ili pak otključavanje i zaključavanje istih, predviđa moguć kakav ljubavni susret, zaljubljivanje, lepe emocije, vezu i brak.

Ako ste zaključani a nemate ključ za izbavljenje, na javi vas muče brojni problemi i ne znate kako da se iz istih izvučete.

Ako je ključ u snu zlatan, na javi vas čeka ostvarenje najvećih želja i maštanja, dok zarđali ključevi u snu ukazuju na vašu neodlučnost i neuspeh u pronalaženju rešenja za postojeće probleme.

Zveckanje ključeva pak čuti u snu ukazuje na to da na javi imate odličnu kontrolu nad svojim životom, da tačno znate u kom pravcu delate i sta zapravo želite od života.

Loading...