Krst – šta znači sanjati krst?

Loading...

Prva pomisao na krst svakako jeste hrišćanstvo, Isus Hrist, vera, celivanje. Kao takav, za njega se misli da predstavlja simbol spajanja nebeskog i ovozemaljskog, a kako se može proširiti u bilo kom pravcu, predstavlja i simbol beskonačnosti i večnog života.

Često se može videti i oko vrata ljudi, na brojanicama i lancima, u hramovima i crkvama, kao i na grobovima. Smatra se da on čuva od bolesti, da je čuvar kuće, da štiti žive ali i mrtve od demona.

Snovi u kojima se pojavljuje ovaj simbol hrišćanstva i mučeništva nisu tako česti. Kao i svi drugi snovi, pa i ovaj sa sobom može nositi i pozitivnu i negativnu simboliku.

Ukoliko ste u snu videli krst, to znači da vas na javi nešto tišti. Period u kome se nalazite i koji je pred vama je poprilično mučan, i to iz mnogo razloga. Moguće je, pre svega, da ste prebukirani na poslovnom planu, gde stvari baš i ne idu onako kako bi trebalo ili pak kako vi smatrate da treba ili želite. Nadalje, postoji mogućnost da vas neko ogovara, tj mogućnost klevete. To vas može dovesti u problem i konfliktnu situaciju, što sa ostatkom okruženja, kolegama na poslu, što  sa vašim emotivnim partnerom.

Još jedna simbolika krsta jeste patnja, mučeništvo, pa i moguća tuga, žalost i smrt. Nažalost, postoji mogućnost da se u narednom periodu neko ko je vama blizak razboli, ili da primite kakve loše vesti o nekome iz porodice ili užeg kruga prijatelja.

Ako ste sanjali da krst nosite oko vrata, to je dobar znak. Osećate se zaštićeno i sigurno na javi. Puni ste snage, pouzdanja, ne plašite se ničega, jer verujete. Znate da postupate ispravno i da će svi oni koji su se o vas ogrešili ili postupili loše kad tad biti kažnjeni za svoja nedela. Čisti ste pred sobom i pred Bogom i nema razloga za bilo kakvu bojazan. Hrabro i vispreno koračajte napred. Krst će čuvati i vas i vaše najmilije.

Videti u snu dva ili više krstova takođe ima pozitivnu simboliku. To zapravo znači da je pred vama period prepun mira, ljubavi i blagostanja. Na svim planovima krenuće vam dobro. Uspešno ćete rešavati bilo kakve poslovne probleme i sa lakoćom prelaziti sve prepreke. Na ljubavnom planu će sve biti u najboljem redu, a u porodici će vladati harmonija, sloga, razumevanje i poštovanje. Takođe, ni vaše zdravlje u narednom periodu neće biti dovedeno u pitanje.

Ukoliko ste, na žalost, u snu videli krst koji je polomljen, takav san vas upozorava da na javi budete što oprezniji. Moguće su nevolje bilo kakve prirode, te se stoga savetuje da u narednom periodu obratite pažnju kako na sebe, tako i na sebi bliske ljude. Takođe, prema sanovniku, u narednom periodu se ne savetuju niti kakva putovanja, pošto vas i tu mogu vrebati opasnosti razne vrste.

Krst generalno, kao i na javi, i u snu ostavlja veoma snažan pečat na vas. Sa jedne strane učiniće da se osetite sigurnim i zaštićenim, uneće mir u vaše srce i um, dok će sa druge strane, kao simbol patnje i mučeništva, učiniti da u naredni period, period koji je pred vama, uđete što pažljivije i obazrivije.

Loading...