Drvo – šta znači sanjati drvo?

Loading...

Drveće je svuda oko nas, sastavni deo prirode, jako, stameno, bogato, gizdavo i ponosno. Vekovima ono igra svoju ulogu u mnogim mitologijama, religijama i pričama. Sa svojim svetim značenjem drvo u šumama pruža utočište, štiti od neprijatelja i zla.

Na javi, u svim svojim oblicima, drvo je idealno za stvaranje harmonije, dok u snu, njegovi različiti oblici donose i različitu simboliku.

Ukoliko smo u snu videli drvo, celo drvo sa korenom, stablom i lišćem, taj san može predstavljati nas same. Mi smo to drvo, a svaki njegov deo jeste pojedini segment naše ličnosti. Na javi, vi ste upravo onakvi, odnosno trenutno doživljavate sebe takvima kakvo je u snu bilo vaše drvo. Ukoliko je neki deo vašeg drveta oštećen, isto tako se vi u tom segmentu vaše ličnosti osećate i na javi.

Koren drveta predstavlja našu podsvest, naše nesvesno Ja, odnosno nesvesni deo naše ličnosti, naš identitet koga nismo svesni. Stablo pak predstavlja naš odnos prema okruženju i društvu, dok krošnja, grane i lišće ukazuju na našu vezu sa porodicom, kao i na uloge koje mi na javi igramo. Veliko drvo može da označava vaš ugled, dok malo drvo pak suprotno, ukazuje da taj ugled neko omalovažava i da nemate dovoljno samopouzdanja.

Ukoliko je drvo u vašem snu procvetalo, razlistano, na sebi nosi plodove, to ukazuje na činjenicu da se vi na javi osećate mladi, puni života, sreće, da u porodici vlada harmonija i idilični međusobni odnosi, a vi sami ste kreativni i veseli i ne marite za godine. Dakle, drvo u cvatu, bogate krošnje, bogato plodovima, zeleno, znači poštovanje, sreću, napredak, dobit i prijateljstvo, dok uspravno i visoko drvo u snu donosi dobre vesti na javi.

Suvo drvo, osušeno, drvo kome je opalo lišće, krošnja koja je retka, ukazuje na vaše trenutno nezadovoljstvo, nemir na javi, loše odnose u porodici, neprijateljstva ili pak bolest. Stablo drveta bez lista može ukazivati na ljubomoru, dok suvo stablo takođe može predvideti kakvu prevaru na javi.

Ako ste u snu sekli drva, to znači da vas okolina i te kako poštuje, a ukoliko ste se u snu bavili preradom ili obradom drveta, moguće je da ćete na javi pobediti svoje neprijatelje i ubrzo postići cilj koji ste sebi ranije zadali. Cepanje drva u snu pak može da simboliše brige i probleme koji su pred vama u narednom periodu.

Sanjati drva na gomili ukazuje na bogatstvo. Moguć je kakav finansijski dobitak i rešavanje vaših materijalnih problema na javi. Nasuprot tome, ako ste sanjali rasuta drva, to ukazuje da je na javi moguć konflikt, svađa, odnosno rasprava sa vama bliskom osobom, moguće prijateljem ili emotivnim partnerom.

Ako drvima ložite vatru u snu, moguć je rastanak od partnera na javi.

Dobre vesti vas očekuju ukoliko ste u snu stajali ispod drveta u koje je udario grom.

Ugled i čast doživečete i ako sedite na drvetu, a ako sedite ispod drveta u snu očekujte dobre vesti na javi. Drvo u šumi sanjati, među ostalim stablima označava vašeg bliskog prijatelja. U zavisnosti kakvo je to drvo, takav je i vaš prijatelj na javi.

Srušeno drvo u snu znači da čete pretrpeti kakvu štetu, a ako drvo pliva na vodi očekuje vas dobar budući period za sve čega se na javi dohvatite.

Loading...