Jezero – šta znači sanjati jezero?

Loading...

Voda spada u jedan od najvažnijih elemenata u prirodi. Bez vode, koja je i među prvima nastala prilikom formiranja Zemlje, nema života. Ona danas zapravo i čini procentualno najveći deo zemaljske kugle.

Veoma često voda se pojavljuje u našim snovima. Prati je različita simbolika, u zavisnosti od toga da li ona miruje, tj da li sanjamo jezero ili more, da li teče, tj da li sanjamo potoke i reke, da li je mutna ili bistra. Još je mnogo oblika i tumačenja prema kojima se voda pojavljuje u snovima.

Naša današnja tema konkretno jesu jezera, tj šta se na javi događa kada se u našim snovima pojavi jezero.

Jezera često simbolizuju naše nesvesno ja, naš potencijal, našu kreativnost, emocije. Mogu predstavljati svu širinu našeg uma, aktivnost, intelekt, ili pak nezadovoljstvo, skučenost i našu pasivnu prirodu. Takođe, jezero može biti i simbol isceljenja i novog života.

Ako ste u snu videli jezero, koje je kao i na javi ograničeno, to u prenesenom značenju može ukazivati na vaš trenutni emotivni životni status, tj na emotivno stanje vašeg uma. Vi se u realnom životu verovatno osećate sputano, tj „vezanih ruku“ kada je potrebno da izrazite svoje emocije prema nekome. Vi osećate, ali vam je sloboda iskazivanja skučena, pa mozda i iz straha da budete povređeni.

Takav san ne mora da ukazuje prevashodno na emocije tj emotivni odnos prema partneru, već na emocije uopšte, na vaš odnos prema stvarima na javi uopšte, prema kojima ste vi sputani i osećate se ograničeno, odnosno ne umete da iskažete šta zaista želite od života.

Ako je jezero bistro, jasno i mirno, to može da ukazuje na vaš unutrašnji mir, period pun zadovoljstva, dobrog raspoloženja, ispunjenosti i uspeha na svim planovima od poslovnih do ljubavnih. Moguće je i da vas očekuje i kakva finansijska dobit, u najmanju ruku u vidu nekog nasledstva. Bistro i jasno jezero može da označava i kakvu veliku sreću koja vas očekuje.

Nasuprot tome, nemirno, uzburkano i mutno jezero ukazuje na moguće probleme na javi i to pre svega one emotivne prirode. Pojaviće se mnoštvo nesuglasica, a moguća je i rastava sa partnerom.

Sa drugog stanovišta, sanovnik uzburkano jezero prenosi na javu kao vašu nemirnu, turbulentnu i harizmatičnu prirodu, na vašu živahnost i druželjubivost, autentičnost zbog koje vas okolina ceni i voli.

Blagostanje, mir i radost u kući nastupiće u periodu koji sledi ukoliko ste u vašem snu videli jezero prepuno riba. Među članovima vaše porodice trenutno vlada poštovanje, razumevanje, međusobno uvažavanje i poverenje, te stoga možete slobodno sebe nazvati bogatim i srećnim čovekom.

Ako sanjate da se kupate u jezeru, postoji šansa za kakvo kraće putovanje, odnosno za kakav zasluženi kraći, pa makar i vikend odmor, dok konkretno plivati u jezeru znači sreću i uspeh na svim planovima, a posebno na planu ljubavi.

San u kome vi putujete i tako obilazite, tj prolazite pored jezera predstavlja vaš pasivni odnos prema životu i stvarima uopšte. Zbog nečega ste na javi klonuli, nemate volju da se pokrenete i raspoloženje vam nije na zavidnom nivou. Pokušajte da se trgnete i izađete iz te vaše učmale prirode kako biste se u narednom periodu osećali bolje.

Loading...