Mleko – šta znači sanjati mleko

Loading...

Mleko jeste jedno od omiljenih dečijih napitaka, posebno ukoliko je u kombinaciji sa čokoladom, kao čokoladno mleko, zatim kao milk šejk ili pak u sklopu kakve poslastice, a osobito sladoleda. Mleko dobijamo još od majke, dojenjem, te ono stoga zajedno sa samim činom dojenja predstavlja neraskidivu psihičku i emotivnu vezu majke i deteta.

Ne samo deca, i odrasli vole da piju mleko, i to osobito u sklopu kakve kafe. Mleko je kao što znamo nepresušni izvor zdravlja, kalcijuma i vitamina D, ali i ostalih vitamina i minerala neophodnih svakom čoveku za jačanje organizma.

Mleko je u mnogim religijama predstavljalo simbol besmrtnosti. Takođe, smatra se simbolom plodnosti, obilja, želje za uspehom i napretkom, simbolom znanja.

Ukoliko se ono javi u snu, moguće je da vam vaša podsvest šalje mnoštvo lepih i pozitivnih stvari na javu. Vaša podsvest smatra da ste dovoljno zreli za napredak, za učenje, za nove zadatke i poslovne poduhvate.

Kao i na javi, sanovnik smatra da mleko u snu označava dobro zdravlje. I ne samo to, već i mnogo radosti i sreće u periodu koji sledi u stvarnosti. Ukoliko ste u snu videli ili pak pili mleko smatra se da vas na javi očekuje kakvo veselje u vašem domu, radostan događaj ili čak kakav novčani dobitak kao nagrada za uloženi trud na poslu. Vaše veze sa prijateljima biće čvršće nego ikada.

Ovakav san takođe simbolizuje i majčinstvo, ljubav i nežnost koju dobijamo od majki, dobrotu i saosećanje koje se na javu prenosi sa potpunim osećajem harmonije i blagostanja.

Ukoliko ste prolili mleko u snu to može da ukazuje na gubitak vere, između ostalog i u svoje prijatelje. Ovakav san može da ukazuje i na kakve druge gubitke kakvi su gubici povoljnih poslovnih prilika ili pak finansija.

Ako ste videli lonac tj šerpu sa mlekom u snu, postoji mogućnost da će vas na javi posetiti naka draga osoba, tj imaćete goste.

Vruće mleko ukazuje na to da vam sledi velika borba na javi tj mnoštvo prepreka koje morate preći kako biste stigli do cilja. Veliki je put do uspeha i dugo je potrebno da se provrelo mleko ohladi kako biste ga mogli sa užitkom popiti.

Ako ste se u snu možda kupali u mleku, to znači da vas neko mnogo voli na javi, da vam poklanja svu pažnju ovog sveta i drži vas kao malo vode na dlanu. Možda je to neki član porodice, emotivni partner ili pak izuzetno blizak prijatelj. Sve u svemu vi ste srećna osoba što pored sebe imate nekog takvog.

Loading...