Nakit – šta znači sanjati nakit?

Loading...

Nakit – omiljeni akcesoar žena. Zlatni, srebrni, sa ili bez dragog kamenja, bižuterija. Žene ga vole u svim oblicima i bojama, na svim delovima tela. Jedan je od omiljenih ženskih poklona.

Međutim, poslednjih godina utvrđeno je i da svaki komad nakita nosi sa sobom posebnu simboliku, kao i da on ne služi samo u dekorativne svrhe, već i u terapeutske. Smatra se naime da, minerali, tj drago kamenje koje osoba nosi, ima pozitivno dejstvo na čitav organizam, a posebno na psihičko stanje čoveka. O tome najbolje govori nauka novijeg doba koja nosi naziv kristaloterapija.

Dokazano je takođe da svaki komad nakita koji žena bira govori o njenom karakteru i njenim sklonostima. Žene koje uglavnom nose ogrlice smatraju se odlučnim i punim ljubavi prema životu, dok one koje se opredeljuju za prstenje, su staložene i čvrsto stoje na zemlji. Narukvice biraju tajanstvene žene, žene koje su jače na delima nego na rečima, dok odvažne i ponosne žene nose minđuše.

Nakit u snu uglavnom, kao i na javi, jeste simbol materijalnog, ali može imati i svakojaku drugu simboliku. Pa da pogledamo.

Ukoliko ste u snu videli nakit to bi značilo da vam se na javi smeše kakve srećne okolnosti. Moguće je da ćete se baviti kakvim poslom koji će vas uspeti na razne načine ispuniti i učiniti srećnim.

Kupovati nakit u snu predstavlja svađu, i to uglavnom oko materijalnih stvari. Moguće je da ćete u narednom periodu upasti u kakve veće dugove, pa stoga budite veoma pažljivi.

Ako sanjate da ste dobili nakit na poklon, budite oprezni kada su u pitanju poslovne saradnje u narednom periodu, jer se može desiti da budete prevareni. Bacati nakit koji ste dobili na poklon u snu može da označava svađu sa voljenom osobom, pa i raskid odnosno kraj emotivne veze.

Ukoliko vi u snu nekoj osobi poklanjate nakit, postoji šansa da ćete upravo toj osobi biti potrebni na javi i priteći joj u pomoć. Ako ste je kitili, moguće da ta osoba ima sa vama kakve skrivene namere, bilo pozitivne bilo negativne prirode. Sa druge strane ovakav san se tumači kao mnoštvo poslovnih uspeha na javi koji vas očekuju u narednom periodu.

Stavljati nakit na sebe, kititi se, ukazuje na to da na javi previše mislite i govorite o sebi, da veličate sebe, što vašoj okolini i nije baš prijatno za slušati. Takođe ovakav san može da ukazuje i na kakve neostvarene želje na javi ili pak vašu čežnju za nečim. On vas isto tako i upozorava da se ne zanosite, da ne verujete u nečije prazne priče i ne polažete previše nade u dešavanja na javi.

Ako u snu izgubite nakit, na javi vas takođe mogu očekivati kakvi veći izdaci i materijalni gubici. Takođe moguća je i bolest, vaša, ili nekoga ko je vama veoma blizak.

Suprotno, ukoliko ste našli nakit u snu, to ukazuje da ćete na javi steći kakvu veću ušteđevinu, ukoliko samo malo budete pazili i pričuvali novac.

Krali ste nakit u snu – moguća je tajna ljubavna veza. Prodajete li nakit u snu – u stvarnosti očekujte susret sa vama dragom osobom.

Loading...