Šta znači sanjati nož

Loading...

Snovi o nožu, imaju veoma jasno definisanu simboliku, koju ćemo vam u nastavku ovog teksta otkriti.

Na vama je samo da pronađete i pročitate precizan opis svog sna.

Šta znači sanjati nož?

Sanjati nož u svojim rukama:

Ukoliko ste sanjali nož u svojim rukama, bilo da ste sanjali kako ga samo držite ili kako nešto sečete sa njim, vaš san predstavlja refleksiju vaše podsvesne potrebe da nešto u svom realnom životu presečete, odnosno prekinete. Nečim u čemu ste iz određenog razloga i na određeni način primorani da učestvujete, niste zadovoljni i to nešto želite da odstranite iz svog života. Možda je reč o poslu u kome se osećate previše eksploatisano ili o nekom obliku komunikacije sa osobom koja od vas mnogo više očekuje nego što je spremna da vam pruži.

Takođe, ovakav san može značiti i to da na javi u sebi nosite određeni nivo agresije, koji veoma destruktivno deluje na vas, ali i na vašu okolinu. Razmislite, ukoliko je tako nešto u pitanju, pokušajte da se oslobodite takvog osećanja i nemojte dozvoliti da zbog njegovog prisustva u vama, povredite nekoga.

Sanjati nož u rukama druge osobe:

Ukoliko ste sanjali nož u rukama druge osobe, bilo da je u tom snu ta osoba samo držala nož ili je nešto sekla sa njim, vaš san ukazuje na to da vas na javi trenutno često prati osećaj gubitka kontrole nad situacijom koja se tiče lično vas. Drugim rečima, neko iz vašeg okruženja, a verovatno je reč upravo o osobi koju ste sanjali sa nožem u rukama, svoje mišljenje često stavlja iznad vašeg mišljenja i tako vas svesno primorava da svoje odluke donosite vodeći se njenim stavovima. Sve to, utiče jako negativno na vas i smanjuje nivo vašeg samopouzdanja. Iz želje da ne povredite tu osobu, vi joj dopuštate da vam nameće svoju volju i prepuštate se njenim odlukama poistovećujući ih sa svojim.

Takođe, ovakav san može značiti i to da vam je osoba koju ste sanjali sa nožem u rukama jako bitna i da se podsvesno bojite da bi ona mogla da ode iz vašeg života, odnosno da bi mogla da preseče komunikaciju sa vama.

Loading...