Ovce – Šta znači sanjati ovce

Loading...

Ako bismo malo bolje razmislili i makar malo dublje zašli u tematiku o ovim životinjama, shvatili bismo da su ovce, kako nekada, tako i danas simbol bogatstva u svakom smislu te reči. Bez obzira da li ima tri ili na stotine ovaca, pastir je bogat čovek, jer, na prvom mestu nikada nije sam, jer će uvek imati topao prsluk i čarape od njihove vune, obrok za proslavu, robu za pijacu.

U Hrišćanstvu ovca označava nevinost i čistotu. Često se kao takva i pominje u sintagmama „žrtveno jagnje“ ili „jagnje Božije“. Pored toga, ovce se vezuju i za dobrotu, naivnost i pokornost, a u prenesenom značenju i za očuvanje porodičnih vrednosti, blagostanje i život u izobilju.

Tumačenje sna sanovnik i sanjarica – Šta znači sanjati ovce?

Sanjati ovcu može da označava neke vaše karakterne osobine. U osnovi do izražaja dolaze vaša nevinost i čistota, ali sa druge strane to može označavati i vašu težnju da se krećete i delate u grupi, nespremni ili nesposobni da sami odradite neke važne poslove i zadatke koji se pred vas postavljaju.

Kao simbol čistote ovca može predstavljati i želju i težnju da se oslobodimo nekih grehova, pokajanje i želju da se pokažemo kao pravični i da ne budemo pogrešno shvaćeni.

Ukoliko je ovca koja se u vašem snu pojavljuje bele boje, očekujte svaki mir, spokoj i blagostanje. Upravo sada nailazi period kada će do izražaja doći sve gore pomenute osobine koje nosi simbolika ovce a koje krase upravo vas. Doživećete brojne pohvale, počasti i nagrade za učinjena dobra dela, za vašu iskrenost, neiskvarenost i čistotu kojom ste nesebično pomogli drugima.

Upravo suprotno, ukoliko ste sanjali crnu ovcu, ona može simbolizovati ili vaše, ili ružno i neshvatljivo ponašanje nekoga iz vaše porodice ili bliže okoline. Vi, ili pak neko vama blizak, upadate u iskušenja kakve vrste, ili pak u vama ili njima iz nekog razloga preovladava pohlepa i gramzivost. Pokušajte da prevaziđete ovakvo trenutno stanje ili da ukoliko se radi o nekoj vama bliskoj osobi pomognete da i ona to prevaziđe, jer se u suprotnom stvari neće završiti dobro po vas.

Ako se u vašem snu pojavljuje jagnje, to bi na javi moglo ukazati na kakvo kratkotrajno zadovoljstvo. Moguć je možda susret sa nekom od bivših ljubavi koja je na vas ostavila traga. Jagnje takođe označava nežnost, nevinost i toplinu, pa tako može ukazati i na takvu vašu prirodu. U osnovi vi ste neiskvarena, dobra osoba, ali se od vas zahtevaju čvršći stavovi, odlučnost i izričitost.

Ovca koja u snu doji jagnje predstavlja sreću, sklad i harmoniju u porodici.

Videti mrtvo jagnje u snu ili jesti jagnjetinu u snu označava bolest, neuspeh i tugu koja vam u bliskoj budućnosti predstoji.

Ako ste jagnje nosili u rukama, budite bez brige. Okruženi ste dobrom energijom, duhovnim i materijalnim bogatstvom.

Ukoliko su u snu jagnje razneli vukovi, očekujte da se na javi neke stvari neće završiti dobro po vas, odnosno u vašu korist, ma kako nevini i pošteni vi bili.

Sreća vam se osmehuje i ako ste u snu muzli ovcu, a ukoliko vas je kojim slučajem u snu pojurio ovan, kupite kakav tiket ili odigrajte igre na sreću, moguća je dobit ili kakva laka zarada, a u najmanju ruku i uspeh na poslovnom planu.

Sanjati puno ovaca na paši takođe označava sreću, mir, blagostanje, bogatstvo, kako materijalno tako i duhovno.

Nasuprot tome, ukoliko u snu ubijate ovce, na javi očekujte da će vas neko optužiti da je zbog vas pretrpeo kakvu štetu, da ste nekome uzeli što mu pripada. Mogući su sukobi i sa vašim najbližima oko kakvih zajedničkih interesovanja ili poslovnih obaveza.

Šišati ovce u snu znači da ćete uskoro na javi saznati ko su vam pravi prijatelji, a ko ne. Kako ovcama skidate njihovu vunu, tako će i sa lica ljudi koji vas okružuju uskoro početi da padaju maske. U svakom slučaju budite spremni na neke neočekivane nedaće ili pak teže životno razdoblje koje je pred vama.

Iz gore navedenog teksta možemo izvući zaključak da, ukoliko se, kao i na javi, i u snovima pozitivno odnosimo prema ovim nežnim, lakomislenim i naivnim životinjama, biće nam dobro, dok, ukoliko smo usnili da im nanosimo kakvu štetu, biće potrebno da se izvesni period koji je pred nama pripazimo jer su moguće neke manje ili veće životne neprilike.

Loading...