Sebe – šta znači sanjati sebe

Loading...

Postoji neverovatno veliki broj situacija ili stanja u kojima vi u snu možete videti sami sebe. Mogu to biti trenuci kada ste tužni ili uplakani, ili pak trenuci kada se smejete iz sveg glasa, onako čisto i iz srca. Možete sanjati sebe usamljenog ili u velikom krugu prijatelja ili porodice, sanjati kako jedete, kako nosite neko posebno odelo, kako se srdite ili pevate.

San o sebi stoga možete tumačiti shodno situaciji u kojoj se u njemu nalazite. Shodno tome, postoji mnogo objašnjena za snove o sebi koje ćemo pokušati da vam približimo.

Prema pojedinim sanovnicima, snovi o sebi mogu ukazivati na to da ste se na javi u potpunosti posvetili samo sebi, da ste zaboravili na okolinu, prijatelje, vama drage ljude. Zbog brojnih obaveza, briga i poslova u svom životu, nemate više dovoljno vremena za druženja i posete.

No ipak, porazmislite da li je samo to uzrok vašeg otuđenja iz društva. Potrudite se da uskladite svoje obaveze ili makar ukoliko nije to glavni problem, porazmislite koji vam ljudi u životu znače toliko da biste želeli da ih zadržite, pa vam sanovnik u tom slučaju savetuje da obnovite kontakte i pravi prijatelji će uvek biti uz vas.

Sa druge strane, sanovnik ovakav san tumači malo drugačije. Sa suprotnog stanovišta,  ovakvi snovi se pak opisuju kao otuđenje od samoga sebe, kao gubitak identiteta zbog vremena u kome živimo. Doveli ste sebe u situaciju da budete sami sebi nebitni, u drugom planu, bez samopoštovanja. Potrebno je da se u ovakvoj situaciji što pre trgnete, da više ne gubite vreme, da nađete sebi kakva interesovanja  i povratite volju i motivaciju za snažno koračanje ka cilju.

Mnogo pažnje posvećujete što drugim ljudima, što tome šta oni misle o vama. Svoj život ste potpuno zanemarili i gubite interesovanja da u ma čemu napredujete. Nemate jasne ciljeve, sve vam je teško i svo svoje vreme popunjavate razmišljanju o drugim ljudima i težnji da im ugodite.

Ako u snu vidite sebe kao dete, takav san može da ukazuje na vašu iskrenu potrebu i želju da se vratite u svoje detinjstvo, u doba nevinosti, naivnosti i bezbrižnosti. Odrastanje donosi poslove i brige, sve više stresa, pa otuda i potreba za tim da ponovo budete bezbrižno dete i osetite ljubav i pažnju svojih najbližih.

Ako ste devojka i sanjate sebe da ste trudni, to na javi označava buđenje novih ideja i zamisli. Moguće je da će stvari krenuti na bolje i da vas u narednom periodu očekuje napredak na javi.

Ukoliko ste u snu videli sebe kako umirete, nemojte se plašiti, ovakav san na javi ima pozitivnu simboliku. Očekuje vas uspešan budući period, puno pozitivnih dešavanja, sreće i blagostanja u životu.

Ako ste sebe videli u ogledalu u snu, to može da ukazuje na vašu podsvest, na vaše želje i strahove koje želite da sakrijete od svog svesnog Ja.

Smatra se da ukoliko je lik u ogledalu bio nasmejan i srećan, takvo vas raspoloženje očekuje i na javi. Puno dobrih i pozitivnih stvari će se desiti i sve stvari će generalno krenuti na bolje.

Sa druge strane, ukoliko ste videli svoj lik u ogledalu i on je bio tužan, neraspoložen ili čak i uplakan, na javi vam predstoji težak period. Bićete ophrvani brigama, stresnim situacijama, porodičnim, ljubavnim i materijalnim problemima. Pokušajte stoga da iz ovoga svega izađete što bezbolnije i sa što manje posledica.

Loading...