Staklo – šta znači sanjati čitavo ili razbijeno staklo

Loading...

Puno stvari u realnom životu napravljeno je upravo od stakla, i upravo staklo jeste jedan od predmeta koji nam olakšavaju svakodnevicu, predmeta koji je svuda oko nas, a da mi to jedva i primetimo.

Smatra se da je staklo simbol protekcije – fraza „stakleno zvono“, kao i pasivnosti, tj da ono simbolizuje našu tendenciju da stvaramo barijeru i nevidljivi štit oko sebe. Takođe smatra se da je staklo simbol svetlosti i transparentnosti. Pojedini sanovnici izričito nagoveštavaju i smatraju da je sanjati staklo loš znak. Međutim, da li je to baš uvek tako…

Smatra se da ako u snu sanjate staklo koje je celo, to simbolizuje zadovoljstvo na javi. Nadalje, sanovnik smatra da vas očekuje možda i kakav dobitak i velika radost. Sa one lošije strane gledišta, sanovnik ovakav san tumači kao da vas neko na javi želi prevariti.

Ukoliko pak sanjate da gledate kroz staklo, to ukazuje da ste otvoreni za druge ljude, da drugi ljudi mogu da vide vašu „unutrašnjost“, ali isto tako da i vi možete da proniknete u nečiju prirodu. Sanovnik smatra da ukoliko sanjate da gledate kroz čisto staklo, očekuje vas mnogo lepih vesti i zadovoljstava na javi, dok ukoliko je to staklo prljavo, očekuju vas brojna razočarenja ili pak kakvi problemi u porodici.

Ukoliko ste sanjali prljavo staklo, to opet može da vam ukazuje da nešto na javi ne vidite jasno, čisto, i da vam je možda vid „zamagljen“ po pitanju nekih bitnih životnih stvari.

Ukoliko se u snu ogledate u staklu, to označava da ste na javi nezadovoljni i razočarani pre svega samim sobom. Nekome ste možda učinili nešto krivo, pa se sada kajete. To prosto nije vaša priroda, ali u tom trenutku ste bez ikakve griže savesti povredili neku sebi blisku osobu i sada nema nazad.

Sanjali ste da čistite staklo? Sanovnik takav san objašnjava činjenicom da se na javi ne bavite čistim poslovima, dok sa druge strane iskazuje da postoji mogućnost da se iskupite za svoja nedela. Ukoliko ste nekome učinili nešto loše, ubrzo ćete mu pokazati koliko se zapravo kajete i koliko vam je žao, te ćete svoju grešku ispraviti.

Napuklo staklo u snu označava početak pucanja nekih bitnih odnosa tj veza na javi, između vas i emotivnog ili poslovnog partnera, ili pak prijatelja. Jaz između vas postaje sve veći i vremenom je sve više činjenica i stvari koje vas udaljavaju i narušavaju vaš dobar odnos.

Razbijeno staklo videti u snu označava negativne stvari na javi. Neki segment vašeg života krenuće nizbrdo. Nadajmo se da to neće biti više životnih segmenata. Doživećete razočarenja, neugodnosti. Bićete tužni i zabrinuti zbog nevolja koje vam se događaju. Moguća je i šteta u kući. Sa druge strane pak, sanovnik razbijeno staklo tumači kao novčani dobitak.

Ukoliko ste pak vi polomili staklo u snu, postoji mogućnost da ste na javi zabrinuti za svoje bližnje.

Smatra se da praznu staklenu čašu sanjati označava teška vremena, dok razbiti posuđe od stakla ili pak prozor ukazuje na razvoj događaja na javi koji neće biti povoljni po vas. Ali ukoliko pak pijete nešto iz staklene čaše, to je, smatra se, znak sreće i uspeha na javi.

Mnogo složenog stakla u snu označava zadovoljstvo na javi.

Ukoliko ste imali san u kome su vam usta puna stakla, jeli ste staklo, žvakali ili pak pokušavali da ga ispljunete, to ukazuje na sve vaše slabosti i ranjivosti. Takvo staklo označava da ćete se susresti sa kakvim delikatnim situacijama u kojima ćete biti prinuđeni da pokažete svoj stav i mišljenje, iako ćete možda na taj način povrediti osobe koje volite.

Loading...