Sveća – šta znači sanjati sveće?

Loading...

Sveća jeste simbol svetlosti kako u ovom životu, tako i u budućem svetu, svetu koji nam predstoji. Simbolizuje i božansku svetlost, duhovnu radost i svetlost pravednih. Sveće se u velikoj meri poistovećuju sa ljudskim životom, te tako one gore prilikom krštenja, svadbe ili kakve druge svečanosti, ili pak kada se neki od ljudskih života gasi.

Sveće u snovima nisu tako česta pojava. Ali, ukoliko usnimo sveću, zasigurno je da na takav san ne možemo ni u kom slučaju ostati ravnodušni.

Ukoliko smo u snu videli sveću koja gori, takav san ima raznoliku simboliku. Sa jedne strane, sanovnik tumači sveću koja gori kao stabilan period života koji se nalazi pred vama. Smatra se da ćete biti srećni u budućnosti kao i da vas očekuje niz lepih trenutaka. Takođe, ovakav san ukazuje i da trenutno uživate u velikoj ljubavi na javi.

Sa druge strane, sveća koja gori može i da ukazuje na nas same, na našu ličnost, intelekt, prosvetljenje i potragu za istinom. Vi ste osoba koja puno ulaže u svoje odnose sa partnerom, porodicom i prijateljima, ljubav vam je na prvom mestu i iznad svega, pa i onog materijalnog.

Ako ste videli sveće koje gore u crkvi, to vas osigurava da ćete u narednom periodu biti prepuni sreće i blagostanja, da vas očekuje napredak u svakom smislu te reči, ali i duhovni i mentalni mir koji su za kvalitetan život i te kako potrebni.

Ako ste u snu videli ugašenu sveću, to ukazuje na moguća razočarenja na javi. Isto tako, san tog tipa može ukazivati da ćete pretrpeti kakvu štetu na javi ili da ćete zbog nečega biti tužni tj da će vas nešto ili neko ražalostiti. Neke vaše želje koje ste imali i zamislili na javi moraće da pričekaju i neće se ostvariti onda kada ste vi to zamislili.

Paliti sveću u snu ukazuje na mogući gubitak osobe za koju ste bili jako vezani, koja je bila vaš idol i oslonac u životu, a koje više nema, te joj na taj način ukazujete poštovanje i sećate je se.

Pokušavate da upalite sveću u snu, ali bezuspešno? Moguće je da osećate tugu zbog gubitka neke voljene osobe, a ako u snu gasite sveću, neke vaše nade ostaće neispunjene. To se pre svega odnosi na vaš emotivni život, gde ćete u najmanju ruku ostati uskraćeni za ljubav osobe koja vam se na javi dopada. Ako se pak sveća sama gasi u snu, tj dogoreva, to onda znači da vi možda na javi imate strah od smrti, vaše ili nekoga vama bliskog, te se takve misli projektuju i na vaše snove.

Ako ste u snu kupovali sveću, na javi to obično ukazuje na kakvu žalost. Moguć je gubitak vama bliske ili drage osobe na koji niste bili spremni.

Ako ste kojim slučajem u snu videli sveću crvene boje, to nije tako čest san, ali ako se dogodi, može ukazivati na prisustvo kakve romanse ili ljubavne veze na javi koja je veoma jaka, i kojoj je potrebno pružiti šansu da se razvije u nešto više.

Loading...