Zec – Šta znači sanjati zeca?

Loading...

Prva asocijacija na ove dugouhe sisare jeste njihova brzina koja im pre svega u prirodi koja ih okružuje služi za beg od opasnih situacija i prirodnih neprijatelja u lancu ishrane. Jedno od glavnih oličenja zečeva jeste da su oni skrovite životinje, dakle samotne i ne baš tako društvene, izuzev u proleće, kada izlaze iz svojih skrovišta i kada se mogu okupljati radi parenja. Za zečeve je karakterističan i odličan sluh, vid i njuh.

U Hrišćanstvu zec ima posebno mesto kao simbol Uskrsa, ali i proleća i plodnosti. Za one praznoverne, zec predstavlja vešticu  u životinjskom obliku.

U Kineskom horoskopu recimo, zec ima mnoge pozitivne strane – oličje je mudrosti, poslušnosti, srdačnosti, plemenitosti i osetljivosti, dok su njihove negativne karakteristike ćudljivost, podmuklost, prepredenost i lukavost. Zec označava još i nežnost, elegantnost, harmoniju i lepotu. Povezuju ga i sa jakim intelektom i dugovečnošću.

Upravo zbog toga, pojava zeca u snu može da označava moć, uspeh i pozitivan pogled na život. Simbol su obilja, topline, seksualnosti i trebalo bi da sa sobom donose puno sreće.

Tumačenje sna sanovnik i sanjarica – Šta znači sanjati zeca?

Videti zeca u snu može da označava kakvu iznenadnu posetu prijatelja ili neke druge vama veoma drage i bliske osobe kojoj ćete se mnogo obradovati.

Sa druge strane ovakav san može i da ukazuje da ponekad previše brzo reagujete na neke životne situacije, bez da ste prethodno nešto isplanirali ili dobro razmislili.

Kako zec predstavlja ljubav i toplinu, to se može odnositi i na vaše dobre emotivne ili porodične odnose. Osobito ukoliko je zec u snu bele boje, to znači da ste svom partneru verni ili pak da stvari na javi idu pravim tokom, bez većih trzavica, a to se može odnositi na bilo koji aspekt vašeg života, pa i na uspeh u poslu koji sledi.

Ukoliko ste pak sanjali crnog zeca, to opet može imati višestruku simboliku. Neki sanovncici smatraju da crn zec u snu jeste simbol vaših strahova da jasno iskažete svoja osećanja i emocije prema nekome. Takođe, on može predstavljati i strah od intimnosti sa nekom osobom koja vam je bliska. Sa druge strane, crnog zeca videti u snu može takođe ukazivati i na kakvu nesreću koja vas može zadesiti u bliskoj budućnosti.

Videti jednog ili više zečeva koji skaču u snu može prema sanovniku označavati vas same, i to vas koji ste u nedoumici koje od bitnih životnih stvari, ciljeva ili puteva da odaberete i ostvarite, pa tako neodlučni skakućete sa jednih na druge uz gubitak fokusa. Zečići koji skakuću takođe ukazuju i na plodnost, te je tako na javi moguća trudnoća, vaša ili nekog vama bliskog, a isto tako možete biti okruženi i mnoštvom dece koja vam donose puno radosti.

Ako vas je u snu zec ujeo ili pak ogrebao, taj san vas upozorava da se na javi pripazite moguće izdaje ili prevare vama bliske osobe, prijatelja, pa čak i emotivnog partnera.

Ukoliko ste u snu videli zeca ili više njih kako trče, na javi je moguće da ćete biti predmet klevete ili ogovaranja. Nisu vam svi koji se predstavljaju slatkorečivo prijatelji.

San u kome vi jedete zeca ima, smatra se, pozitivno značenje. To znači da vas očekuje sreća i blagostanje u narednom periodu, a ukoliko su stvari bile loše ili ste možda od nečega bolovali, situacija će se popraviti i uslediće vam ozdravljenje.

Snovi u kojima vi pucate na zeca, ubijate ga (ili mrtavog zeca videti) ili vam zec pak prelazi put, nemaju dobru simboliku. Moguća je izdaja bliskog prijatelja, konflikti u porodici, bolest ili pak gubitak vama bitne osobe. Čuvajte se nezgoda i nesreća koje u narednom periodu mogu zahvatiti vas i vašu porodicu, ali i vaše prijatelje. Takođe, pripazite se izdaje vaših bližnjih ukoliko ste u snu videli pse koji jure odnosno love zečeve.

Ukoliko ste sanjali pitomog zeca, to znači da ćete na javi biti prevareni, dok ukoliko zec beži od vas možete izgubiti nešto što je vama veoma vredno. Ako ste u snu pak ulovili zeca, možete očekivati pobedu na kakvom takmičenju.

I za kraj da pomenemo i zečiju šapu, koja u snu isto kao i na javi, simbolizuje sreću. Ipak, pokušajte da se tom istom srećom na javi samo potpomognete kako biste ostvarili neke svoje ciljeve i prioritete, a nikako da se samo na nju u potpunosti oslonite.

Loading...