Zelena boja – šta znači sanjati zelenu boju?

Loading...

Boje u snovima šesto simbolizuju naša osećanja i raspoloženja koja imamo na javi, i, iako mislimo da je to retkost, verovali ili ne mi mnogo često sanjamo u bojama. Žene kako se smatra imaju znatno veću moć da se prisećaju šarenih snova odnosno snova u boji nego muškarci.

Zelena boja jeste pre svega boja prirode, boja proleća, lišća i drveća. Kao takva, ona asocira na mladost, svežinu, buđenje, rađanje i plodnost. Zelena boja važi za boju koja opušta i umiruje, ali i za boju koja donosi sigurnost, balans i stabilnost, pa ako tako više volite, i u finansijskom smislu, jer se upravo tamno zelena boja povezuje sa bojom novca.

Zelena boja ponekad označava i nezrelost, nedostatak, odnosno manjak iskustva. Maslinasto zelena boja, kao i zelena boja na grbovima i zastavama, označava mir, veru i nadu. Boja je koja ukazuje i na dobro zdravlje, ali ukoliko je ona prenaglašena, tamna i jaka, može označavati i ljubomoru i zavist. Prema Geteovoj psihologiji boja, zelena jeste boja koja označava napetost.

U snovima, zelena boja predstavlja odnos između sanjača i stvarnosti. Mešanjem plave boje intelekta i emocionalno žute, dobija se boja mira, nade, jednakosti, poverenja, ali i sklonosti uživanju u materijalnim stvarima.

Zelena boja u snu označava kakav veseo događaj koji vam predstoji u narednom periodu, bilo da ćete imati kakvu svadbu, rođendan, slavu ili krštenje, ili ćete vi sami biti organizatori. Uglavnom, očekuje vas lep period, prepun radosti, priprema i veselih događaja.

Kao i na javi, i u snu zelena boja može da ukazuje na dobro zdravlje, vitalnost, mir i spokoj. Ukoliko ste bili bolesni, nadajte se skorom ozdravljenju.

Zelena boja može takođe ukazivati i na želju da budete nezavisni, da se osamostalite ili pokažete neka svoja umeća i veštine na javi i tako steknete nečije poverenje. To opet sa sobom povlači i materijalne stvari, pa tako ova boja, osobito ukoliko je tamnija, ukazuje na preteranu želju za novcem, materijalnim stvarima, pa i ljubomoru, zavist i pohlepu.

Ako ste u snu videli kakav predmet zelene boje i gledajući ga tako odmarali oči, smeši vam se dobar budući period, i možete biti bez brige i uživati u danima koji su pred vama. Poslovi će vam ići od ruke, a u porodici i ljubavi će vladati idila i harmonični odnosi.

Ukoliko ste sanjali da kupujete boje, konkretno zelenu ili kakav predmet u toj boji, postoji šansa da vam se smeši skorije zaposlenje, ili ukoliko ste već zaposleni, uspeh na poslu ili pak unapređenje.

Ako nešto bojite u zeleno, očekuje vas kakvo iznenađenje. Nadalje, ovakav san imaće simboliku lepog ili manje lepog u zavisnosti od toga kakve su nijanse zelene u pitanju, kakavi su vaši osećaji u snu prema tome što bojite, dokle dosežu vaše želje i potrebe, kao i sa čim su one povezane na javi.

Ako u snu mešate boje, očekujte izdaju prijatelja. Bićete ostavljeni na cedilu, pa će vas čak i iznenaditi činjenica da vas je prijatelj kome ste toliko verovali upravo izneverio i da vam se nije našao baš onda kada vam je bio najpotrebniji.

Loading...