Zemlja – Šta znači sanjati zemlju?

Loading...

Zemlja jeste jedan od četiri osnovna prirodna elementa i kao takva ima veoma važnu ulogu što na javi, a u sastavu majke prirode, što u snu gde ima i te kako jaku simboliku.

Na prvom mestu, zemlja u snu moze da bude simbol vašeg života na javi, simbol dobara i bogatstava koje posedujete. Stoga, posebnu pažnju obratite na to da li se ona u vašem snu pojavljuje kao prostrano i široko polje ili kao mala i tesna deonica, da li je ona crna i rastresita, suva ili napukla, da li je orete ili samo posmatrate, da li je plodna i zasejana žitom ili je vidite samo kao besplodno ravno tlo.

Ako u snu hodate po putu koji je širok i ravan, znajte da vas na javi očekuju radost i sreća, dok, ukoliko je taj zemljani put po kome hodate uzan, strm, kriv, blatnjav ili se na njemu nalaze kakve prepreke, moguće su kakve neprijatnosti i nedaće na javi.

Tumačenje sna sanovnik i sanjarica – Šta znači sanjati zemlju?

Videti poznatu zemlju u snu može ukazati na naš realni, stvarni život, tj na ono što na javi posedujemo, kao i strah da to ne izgubimo.

Ukoliko pak sanjamo nepoznatu zemlju, to će ukazivati na nas same, tj na kakav napredak koji nas očekuje. Moguće je da će se uskoro u našem životu desiti veliki preokret i napredak. Ako smo siromašni, obogatićemo se, ako smo neudati ili neoženjeni, stupićemo u brak, ako smo nezaposleni, dobićemo posao.

Ako je u snu zemlja suva i ispucala, očekuju vas neuspesi i neprilike na javi. Mogu se pojaviti brojni problemi ili nevolje u bliskoj budućnosti koje će učiniti da se osećate usamljeno, depresivno i iscrpljeno, nemoćni da bilo šta promenite i da se pokrenete. Trenutno ste veoma neraspoloženi, osećate se isprazno i blago rečeno dosadno.

Ako se pak zemlja u snu otvara ili razdvaja, vi se na javi plašite započeti kakav novi projekat, plašite se propadanja i neuspeha, niste spremni da rizikujete. Zbog toga su takođe moguće i svađe sa ljudima iz vaše okoline.

Ukoliko ste u snu videli sebe kako kopate zemlju, to znači pre svega da na javi postoji jedan događaj koji vas muči. Vi stoga mnogo pažnje ulažete i posvećujete kako biste saznali istinu o tome, težeći pri tom da vaš ugled i čast ostanu neukaljani. Ako pri tom iskopate iz zemlje neku stvar, to opet znači da na javi težite „iskopati“ za vas kakvu bitnu informaciju.

Kopati zemlju u snu na žalost nije ni malo dobar znak. Uslediće bolest i neprilike, a moguć je i nečiji smrtni ishod. Ovakav san vas upozorava da ozbiljno povedete računa o sebi i svom zdravlju, ali i o zdravlju svojih najbližih.

Ako ste u snu kopali rupu, na javi se pripazite jer postoji mogućnost da vam neko priprema kakvu zamku, a ukoliko ste u nju dolivali vodu, to znači da će vase nade biti uzaludne a uloženi trud će se izjaloviti.

Pojava plodne zemlje u snu označiće da vas očekuje veliki uspeh i to uglavnom na svim poljima, poslovnom, finansijskom pa i ljubavnom. Plodna zemlja može ukazivati na napredak, boljitak, novu, uspešniju fazu života koju započinjete na javi, ali isto tako plodnost može ukazivati i na ženu, majku, devojku ili suprugu. 

Ako ste dobili na poklon bogatu i lepu zemlju u snu, na javi vas očekuje srećan i dobar brak.

Ako pak u snu zemlju prodajete, to nije dobar znak. Osobito je po vas loše ako je zemlja koju prodajete u snu vaša svojina, te se morate pripaziti kakve ozbiljnije bolesti i ozbiljno povesti računa o svom zdravlju. San o prodaji i gubitku zemlje može označiti i siromaštvo, bedu kao i druge velike gubitke.

I te kako lošu simboliku ima i san u kome jedete zemlju. Moguća je skorija smrt nekog vama veoma bliskog.

Ljubiti zemlju u snu predskazuje sramotu, poniženje i tugu na javi, a ukoliko u snu kroz ruke propuštate zemlju odnosno rukama prolazite kroz nju, sve vaše nade, radovanja i iščekivanja biće uzaludni.

Loš znak jeste i san o propadanju kroz zemlju. To znači sramotu na javi, gubitak, siromaštvo, što u duhovnom, što u finansijskom smislu.

San u kome ležite na zemlji dok je napolju lepo i sunčano vreme, označava da je pred vama dugo očekivani period mira, opuštanja i relaksacije. U narednom periodu moći ćete da sebi priuštite malo odmora.

Ukoliko ste usnili da ležite na zemlji a napolju je ružno, vetrovito, oblačno i kišno vreme, pred vas će se u narednom periodu postavljati mnoga iskušenja. Desiće se brojne nepredviđene situacije i ne tako prijatni i lepi događaji koji će od vas zahtevati spremnost, snagu, posvećenost i angažovanje, čvrste stavove i odluke.

Ako u snu orete ili obrađujete zemlju, u narednom periodu i bliskoj budućnosti ne bi trebalo da započinjete bilo kakve poslove sumnjive prirode, jer će se isti završiti loše po vas, dakle neuspešno. Slično je i ako sanjate da neka druga osoba ore zemlju. Sve u svemu mogući su gubici prevashodno materijalne prirode.

Loading...