Balkon – šta znači sanjati balkon

Loading...

Verovatno je mnogima od vas prva asocijacija na reč balkon priča o Romeu i Juliji i čuvenom balkonu u Veroni ispod koga joj je on svake noći izjavljivao ljubav. Samim tim balkoni jesu simbol za lepo, za mir, za ljubav, za lepotu – ukrašeni cvećem, za odmor.

Prema psihološkom sagledavanju simbolike balkona, on, smatra se, ukazuje na one delove naše ličnosti koji su donedavno bili skriveni od očiju javnosti, koje smo vešto uspevali da prikrijemo, a sada postaju dostupni i polako ih otkrivamo. Preko balkona kao simbolike, mi osećamo potrebu da budemo primećeni, da se izdvojimo iz mase.

Balkon sanovnik tumači na razne načine. Više je tu naravno onih lepih, pozitivnih tumačenja, koja se tiču emocija i emotivnog života na javi, međutim postoje i oni sanovnici koji viđenje balkona u snu tumače na jako loš način, kao kakvu nesreću ili pak brojne nedaće koje će vas na javi zadesiti.

Sa onog lepšeg aspekta, videti balkon u snu ukazuje na moguću lepu ljubavnu priču na javi. Takođe, ovakav san može da znači i da vam je ljubav zasigurno uzvraćena. Očekuje vas lepo poznanstvo, prijatni trenuci sa osobom koja vam se dopada, a koja je duhovita, šarmantna i koja vas osvaja u svakom smislu te reči.

Biti na balkonu u snu tumači se takođe na više načina. Sa jedne strane lepše tumačenje sna označava da ćete uploviti u romansu, tj ljubavnu vezu, sa osobom do koje vam je stalo. Sa one manje lepe strane, san u kome stojite na balkonu ukazuje na vaš nesiguran položaj na javi. Moguće je da ste u riziku da ostanete bez neke sigurnosti koju ste do sada imali, bilo poslovne, bilo emotivne, bilo zdravstvene.

Sedeti na balkonu u snu sanovnik tumači kao krah kakve kratke neobavezne emotivne veze. Takođe, bilo kakvi uspesi kojima ste se radovali i koje ste postigli, biće kratkoga veka.

Videti balkon prepun cveća u snu označava povratak stare ljubavi u vaš život. Moguće je da ćete poželeti da svom bivšem partneru i vašoj emotivnoj vezi date još jednu šansu.

Ako se penjete u snu na balkon, san vas upozorava na moguće klevete i ogovaranja na javi od strane vaših neprijatelja, pa vas tako savetuje da budete oprezni.

Stajati na zemlji i gledati u balkon označava vas same, vaša trenutna osećanja, misli, dela. Kako ćete vi postupati u budućem periodu na javi zavisi i od dodatnih simbola koje ste u snu videli. Uglavnom sve će zavisiti samo od vas samih.

Sanjati balkon u vazduhu označava neke vaše nerealne želje i planove.

Balkon koji se ruši na žalost nije lep znak i ukazuje na moguće tužne trenutke u realnosti.

Loading...