Bolnica – šta znači sanjati bolnicu

Loading...

Sama pomen reci bolnica ne donosi ni malo prijatne emocije. Za one koji su bili, ali i za one koji nikada nisu imali prilike da borave u njoj, bolnica jeste ustanova koja uglavnom asocira na tužne životne događaje, na bolesti razne vrste, odnosno, obično na zdravstvene probleme od većeg značaja. Ređe su to lepe stvari kakva je recimo rođenje deteta.

Svakako da nam ni u snu nije prijatno da je vidimo. Niti nju niti njeno osoblje. Ali da vidimo kakvu simboliku ona može da nosi u snu i šta nam to naša podsvest šalje za javu ukoliko smo sanjali bolnicu.

Na javi, bolnica jeste mesto gde se leče brojne bolesti i gde se dolazi, grubo rečeno, radi isceljenja. Moguće je da vam se kroz san o bolnici pruža prilika za kakvo fizičko ili psihološko izlečenje. Moguće da ste na javi prebukirani problemima i stresom i da vam takav san savetuje da je vreme da se odmorite. U rešavanju tih problema na javi, svakako da vam mogu umnogome pomoći bliski prijatelji, pa je i to jedno od tumačenja bolnice u snu.

Sa drugog aspekta, sanovnik smatra da, ako u snu vidite bolnicu, očekuju vas bolji dani na javi. Sve će doći na svoje mesto, porodica će vam biti ispunjena harmonijom i idilom, a na poslu i u ljubavi stvari će krenuti baš onako kako ste zamislili.

Ako ste u snu došli u bolnicu, to ukazuje da ćete se na javi verovatno osloboditi kakvog tereta koji vas je dugo opterećivao i mučio. Takođe, ukoliko ste u bolnicu došli kako biste nekoga posetili, možete u stvarnosti u narednom periodu očekivati kakve vesti koje će vas iznenaditi. Smatra se da će razdoblje koje je pred vama biti i više nego uspešno.

Ako pak izlazite iz bolnice u snu, to bi trebalo da znači da ćete na javi izbeći kakvu neposrednu opasnost koja preti da vas zadesi. Moguće je da ste u nekom trenutku svog života neke stvari uradili nepromišljeno ili da ćete to tek uraditi, pa ćete morati da snosite posledice. No, pukom srećom uspećete da se izvučete iz neugodne situacije, bez da izvučete deblji kraj.

Bolnicu koja je puna bolesnika sanjati, ukazuje na to da ćete na javi biti pohvaljeni za neka svoja dela. Obično se radi o većem uspehu na poslu za koji će vas kolege i saradnici pohvaliti. Može to biti i kakav drgi pozitivan glas o vama koji će se daleko čuti i o kome će se pričati.

Ako ste sanjali sebe da ležite u bolnici ili pak videli sebe kako izmirujete bolničke troškove, preti vam oskudica i siromačtvo na javi te stoga posebnu pažnju obratite na troškove u narednom periodu i budite racionalni.

Bolničar i bolničarka nisu dobra simbolika u snu. Takav san vas upozorava da vodite računa o tome ko su vam prijatelji na javi, sa kim se družite i kome posvećujete svoju pažnju i vreme, a naročito kome se poveravate i otkrivate mu svoje tajne.

Ovakav san takođe vas može upozoravati na kakve neprilike ili teskobe u vašoj porodici. Moraćete da u narednom periodu obratite malo više pažnje na svoje najmilije kako ih ne bi snašle kakve nedaće.

Loading...