Banane – šta znači sanjati banane?

Loading...

Još od davnina postoji verovanje da naše omiljeno voće može otkriti puno toga o nama samima, o našem karakteru, osobinama i ličnosti. Takvo mišljenje jeste u stvari poreklom iz Japana i kako se smatra nastalo je još davno, pre više od 2000 godina.

Naime, stručnjaci tvrde da o našim gestovima, ponašanju, načinu na koji govorimo, hodamo, svađamo se ili volimo, umnogome govori i voće koje volimo da jedemo. Konzumiranje tog voća, smatra se, može vratiti kakvav poremećeni balans u našem organizmu.

Usled toga, psiholozi smatraju da je upravo i voće koje nam u snove dolazi i te kako snažan pokazatelj nas samih, odnosno naše ličnosti. Veliki značaj imaće i podatak da li je ono u snovima zrelo ili pak nezrelo, trulo ili sveže, da li smo ga jeli ili brali sa stabla.

Ukoliko poslušamo drevne kineske pretke, banana bi trebalo da označava osobe koje su po svojoj prirodi osetljive, meke i nežne, sentimentalne i blage, iako na prvi pogled možda ne deluju tako. Osobe koje su, da se figurativno izrazimo, u znaku banane, su neodlučne, često preispituju svoje odluke i postupke, nesigurne su u sebe i naglo menjaju stavove i mišljenja. Sa druge strane u ljubavi su izuzetno verne i predane, mada često znaju biti i veoma posesivne.

Iz svega gore pomenutog, prema psihološkom pogledu na san, banane u snovima mogu ukazivati na našu ličnost, na naše ponašanje i stavove kao i na naš doživljaj jave tj stvarnosti.

Sanjati banane generalno jeste dobar znak. Ukoliko videli bananu u snu, pred vama je dobar životni period i razdoblje puno sigurnosti, sreće i dobrog zdravlja. Možete se nadati i očekivati brojne pogodnosti i radosti.

San u kome vi jedete bananu može da ukazuje na to da ćete uskoro sklopiti kakav dobar posao i da ćete time sebi obezbediti kakvu solidnu zaradu. Takođe, ovakav san može da označava i da ste možda rešili da promenite neke svoje životne navike, da živite zdravije i oslabite ukoliko ste se možda ugojili. Očekuje vas u svakom slučaju radost, lepe ljubavne, porodične i poslovne situacije.

Ukoliko je u vašem snu neko drugi jeo banane, to može da ukazuje na kakvu novu ljubav u vašem životu. Moguće je da ćete se uskoro zaljubiti i upoznati čoveka/ženu svog života.

Zelene banane u snu nisu tako dobar znak i mogu upućivati na svađu i kakve nesuglasice u porodici, te stoga u bliskoj budućnosti budite veoma obazrivi.

Ukoliko ste sanjali trule banane, to može ukazivati da ste okruženi lošim ljudima, neprijateljima, odnosno ljudima koji vam ne žele dobro. Pripazite se mogućih ogovaranja i klevete.

Period prepun harmonije i radosti je pred vama ukoliko u snu berete banane, dok, ukoliko vam ih neko nudi ili prodaje, može ukazivati da ćete u bliskoj budućnosti dobiti kakav poklon. Dobre vesti vas očekuju na javi i ako ste u snu banane nosili u svojoj korpi.

I za sam kraj smo ostavili ono najlepše, tj da, ukoliko ste možda sanjali kolač od banana, na javi uskoro možete očekivati lepe vesti jer, moguća je prinova u kući.

Loading...