Bik – Šta znači sanjati bika?

Loading...

Prva asocijacija na bikove većini ljudi jeste snaga, dominacija, superiornost i ona neizostavna – sposobnost za reprodukciju. Bikovi su i svojim izgledom masivni, bogati mišićnom masom, debelog vrata i velike snažne koščate glave, pa kao takvi svakako simbolizuju plodnost i snagu. Ono što ih odlikuje jeste i to da su pre svega društvene životinje, ali isto tako poseduju i urođenu želju za dominacijom i borbom za prevlast u okviru svojih stada.

Bikovi su oduvek bili prisutni u gotovo svim oblastima ljudskih interesovanja, kao deo religije, kulture, brojnih slikarskih i vajarskih dela. Bik je za Atlantiđane bio sveta životinja, mada je i u mnogim drugim oblastima i sredinama stanovništvo oduvek imalo veliko strahopoštovanje prema ovoj vrsti životinja.

Tumačenje sna sanovnik i sanjarica – Šta znači sanjati bika?

Ukoliko se bikovi pojavljuju u vašim snovima, to može najpre ukazivati na vaše zaštitničke stavove i osećanja, pre svega prema svojoj porodici i svojim najbližim prijateljima. On, kao i na javi, označava vašu izraženu telesnu, ali i duhovnu i mentalnu snagu.

Tako jaki i snažni, bikovi u snovima označavaju i veoma izražen, jak seksualni nagon, a ukoliko se u snu sa njima sukobite, to bi značilo da se na javi brinete zbog kakve svoje preterane agresivnosti ili da ste baš upravo zabrinuti za snagu svog seksualnog nagona.

Videti bika u snu može takođe simbolizovati i kakvo porodično veselje, ali i neke druge važne događaje i odluke vezane za vaš život. U svakom slučaju, možete očekivati napredak kako na planu karijere, posla, škole, emotivnog života.

Ukoliko vas je u snu možda pojurio bik, to bi preneseno na javu značilo da ćete i tamo postati meta nečijeg napada, i to nekoga ko je makar u fizičkom smislu nadmoćniji od vas, bilo da je u pitanju kolega sa posla, drug iz škole ili komšija. U svakom slučaju moguće su neprilike i izlaganje neposrednoj opasnosti koje će ostaviti posledice kako na vama tako i na bliskim članovima vaše porodice.

Razjareni bik, besan i neukroćen, može biti asocijacija vas samih, odnosno vaših strasti koje su van kontrole. Pokušaj da se u snu takav bik pripitomi jeste zapravo pokušaj da na javi postignete harmoniju sa celim svojim bićem, podsvesnim odnosno onim nesvesnim delom sebe.

Devojke koje sanjaju bikove mogla bi da očekuje kakva bračna ponuda ili u najmanju ruku pojava novog udvarača.

Ako u snu dominira bik bele boje slobodno se opustite jer vas u narednom periodu očekuje veliki dobitak. Upravo suprotno, ukoliko je bik u snu izrazito crne boje, to uglavnom predstavlja da sledi gubitak kakve vrste.

Ubiti bika u snu ukazuje na poseban oprez jer na javi možete izgubiti neku vama veoma blisku osobu, prijatelja. Postoji mogućnost da će vas izdati bliska osoba, osoba u koju imate puno poverenja.

Period koji sledi predstavlja pravi test za vas ukoliko vam je bik u snu poslužio za jahanje. Život će vas staviti na probu i podvrgnuti brojnim iskušenjima. Na testu će se naći vaš karakter, vaša mentalna snaga i volja.

Ako vam bik služi kao sredstvo za rad, dakle sanjate ga upregnutog u plug, takav san vas opominje na moguću sramotu, te stoga budite veoma oprezni.

U snu se može desiti da ste rešili da kupite ili pak da prodate bika koga posedujete. Kupovinom bika u snu prihvatate na sebe veliki teret, odgovornost za neke postupke, dok se prodajom bika u snu, na javi verovatno odričete dela svog nasledstva ili ste prosto primorani da nešto iz nasleđa prodate kako biste se izvukli iz loše materijalne situacije.

Globalno gledano, snovi u kojima se pojavljuju bikovi vezuju se, kao i na javi, za lepe stvari, za dobit, snagu, veliku sreću i uspešan period vašeg života. Naime, kakav god da je san bio, bikovi su sami po sebi izuzetno snažne i moćne životinje, pa takav uticaj svakako imaju i na vašu psihu i podsvest. Takođe, ukoliko vam je bik došao u san, preispitajte jačinu svojih emocija, strasti, nagona, svoju neukroćenu energiju, pokušajte da ih oslobodite iz okova podsvesti i prepustite se uživanju u životu.

Loading...