Blato – Šta znači sanjati blato?

Loading...

Želimo da na početku ovog teksta ukažemo na to da, ne mora uvek prva asocijacija na reč blato biti prljavština, kiša, glib i kaljuga, kao i da izraz „u blatu sam do guše“ možda i ne mora uvek imati tako lošu simboliku. Zapravo, ako bismo stvari posmatrali sa vedrije strane, shvatićemo da u blatu možemo ponekada biti i namerno, i da nam to čak može pričinjavati i veliko telesno i duhovno zadovoljstvo.

Naime, blato na javi može biti i te kako dobra stvar, jer se danas umnogome koristi i u lekovite svrhe. Lekovita blata, sa svim svojim vrstama, danas se širom sveta koriste kao pakovanja, kupke, smese protiv celulita i za ubrzavanje cirkulacije.

Takođe, pored uloge u kozmetologiji, smatra se da blato pozitivno i lekovito utiče i na reumatske bolesti, kožne bolesti, na rad žlezdanog sistema kao i na mnoge druge sisteme našeg organizma u celini.

Tumačenje sna sanovnik i sanjarica – Šta znači sanjati blato?

Snovi o blatu mogu imati različitu simboliku, u zavisnosti od toga da li ste samo videli blato, upali u njega, da li ste se umazali njime ili ga držali u ruci. Generalno, blato u snovima može sa jedne strane označavati bolest, sramotu ili pak kakva iskušenja i borbu za opstanak na javi, ili pak sa druge strane svojim pozitivnim značenjem može ukazati na uspehe bilo kakve prirode kao i uglavnom finansijsku dobit.

Ukoliko ste u snu videli blato ali niste se njime i umazali, takav san ukazuje na to da vam sledi period velike borbe, i to pre svega borbe sa samim sobom. Jer, ono što morate da uradite jeste da pre svega pobedite sebe, odnosno sve one stvari koje ste do sada radili onako kako nije trebalo a na koje ste trošili velike količine svoje energije.

Dobar period za vas nastupa ako u snu iz blata izađete čisti i neukaljani. Na javi ćete isto tako uskoro prebroditi sve svoje brige i probleme i ubrzo će težak životni period u kome se trenutno nalazite ostati iza vas.

Blato u snu može da označava i neke zle i „prljave“ ljude iz vašeg okruženja. Mogu to biti i kolege sa posla ili bilo ko ko vam na izvestan način može nauditi i naneti kakvu štetu zbog čega ćete se vi osećati ugroženo. Moguće su i klevete i ogovaranja radi otimanja vaše pozicije u društvu. To osobito dolazi do izražaja ukoliko ste u snu hodali po blatu, vi ili neki ljudi iz vašeg okruženja.

Ako ste se pak u snu osim što ste ga videli i umazali blatom, ovaj san ima nešto drugačiju simboliku od prethodnog, i zapravo i nije tako loš. Ono najlošije na šta bi ovakav san mogao da ukaže jeste da ste se možda umorili od svoje svakodnevice i rutine i da vam je preko potreban odmor, što od škole, što od posla tako i od drugih životnih obaveza. Dakle, ovakav san vas opominje da je za vas i vaše zdravlje trenutno najbolje da pokušate da se na neko vreme udaljite od obaveza bilo koje vrste i da se odmorite.

Sanjali ste da upadate u blato? Na javi bi to ukazivalo na kakve realne probleme, nedoumice i teskobe koje imate. Svesni ste da je pred vama bitan period u vašem životu i da je vreme da donesete važne odluke kako biste taj period i potkrepili i uspešno prebrodili. Zato dobro razmislite o vašim planovima za budućnost (bilo da je u pitanju posao, škola, ljubav) i ako je neophodno, posavetujte se sa nekim ko je stariji i iskusniji od vas.

Sa drugog aspekta tumačenje upadanja u blato može da ukazuje na lep period u vašem životu, u smislu ostvarivanja kakve emotivne veze, ili pak novog poznanstva koje će na vas ostaviti lep trag. Mogući su i materijalni dobici i poboljšanje finansijske situacije.

Ako ste blato videli na svojoj odeći ili obući, pripazite se, moguće je da će na javi u pitanje biti dovedena vaša čast i da će neko pokušati da ukalja vaš obraz i naruši vaš ugled i reputaciju. Ali ako blato skidate sa sebe u snu, moguće je da ćete uspeti da izbegnete loše stvari koje vam spremaju vaši neprijatelji i da ćete sa svog imena skinuti ljagu.

San u kome se valjate u blatu označava dugove, pozajmice, odnosno novac koji ćete teško vratiti. Nasuprot tome, držati blato u ruci ili stavljati i imati blato u džepovima označava veliki novčani dobitak, pa stoga nije loše da se okušate i u igrama na sreću, postoji mogućnost i da dobijete.

Ako u snu bacate blato – čuvajte se povreda.

Globalno posmatrano, sanovnik smatra da blato u snu predstavlja iskušenja i teškoće pred koje vas život stavlja. I zato, što je blato u snu dublje, crnje, lepljivije, životne situacije u kojima ćete se na javi naći biće teže po vas, i obrnuto, ukoliko se čisti i neukaljani oslobodite istog, takvo značenje će se u mnogome preneti i na javu.

Loading...