Brada – šta znači sanjati bradu?

Loading...

Brada je oduvek predstavljala simbol muškosti, muževnosti, čvrstog karaktera i intelekta. Takođe, ona je simbol zrelosti, dostojanstva i iskustva.

U davna vremena, brada je isprva služila za odbranu od hladnoće, da bi kasnije postala oličje časti, ali i ukras koji je služio muškarcima za odbranu od neprijatelja, jer se smatralo da oni tako izgledaju opasnije ili u najmanju ruku ozbiljnije.

Danas, brada retko koga ostavlja ravnodušnim. U nekome ona budi osećaj poverenja, dok drugi pak osobe sa bradom vide kao malodušne, bezvoljne i mrzovoljne.

U zavisnosti da li je stara svega dva do tri dana, ili je duga i oblikovana u razne varijante, brada može označavati ležernost, opuštenost, pristupačnost, pa i kreativnost, slobodu i intelekt, ili pak buntovnu prirodu nosioca.

Smatra se da ukoliko u snu vidite bradatog čoveka, to simbolizuje sreću i napredak, nezavisnost i moć.

Sa druge strane, smatra se da ukoliko u snu vidite više bradatih ljudi, to implicira da vas na javi očekuju kakve nesuglasice sa vama bliskim ljudima. Mogu to biti članovi vaše porodice, prijatelji ili pak poslovni partneri. Uz malo strpljenja i dogovora, stvari će doći na svoje mesto.

Videti bradu na osobi ženskog pola u snu, takođe ima višestruku simboliku. Sa jedne strane takav san označava veliku radost i sreću, posebno po pitanju ljubavi. Na emotivnom planu će sve ići baš kako treba, i više nego dobro, a ukoliko ste u dužoj vezi, moguća je veridba ili čak i brak.

Sa druge strane, videti bradatu ženu u snu označava da vam je potrebna zaštita i sigurnost na javi. Imate potrebu za očinskom figurom, što eventualno pokušavate da pronađete u odnosu sa svojim partnerom.

Nadalje, postoje i sanovnici koji smatraju da je pojava žene sa bradom u snu loš predznak. Smatra se da ukoliko ste udati možete izgubiti muža, a ipak sa druge strane neudate žene mogu pronaći partnera na javi i udati se, a trudne pak roditi muško dete.

Ako u snu vi imate veliku bradu, sanovnik kaže da vas očekuje kakvo nasledstvo. Postoje nadalje i druga shvatanja po kojima duga brada predstavlja dobar posao, ali i zdravlje i moć, dok, pak, previše duga brada može označiti sa jedne strane mnogo časti i dobrog zdravlja, a sa druge strane brige i dugove, bolest, pa i smrt.

Malu bradu sanjati sa jednog aspekta označava finansijske poteškoće, oskudicu i velike troškove, što nam isto u snu donosi i brijanje i brijač, ali pak sa aspekta drugih tumača skračivanje tj brijanje brade ukazuje na olakšanje, vraćanje dugova i izbavljenje iz teške finansijske situacije. Ako muškarac brije bradu u snu, to može ukazivati na strah od gubitka muškosti na javi, gubitka poštovanja i ugleda u očima drugih ljudi.

Jaka brada generalno predstavlja simbol punog zdravlja, seda simboliše mudrost, dostojanstvo i ugled. Na javi vas očekuju mnogobrojna priznanja, steći ćete veliku čast, a ljudi će vas ceniti i poštovati kao nikada do sad.

Ukoliko sanjate crnu bradu, smatra se da ona donosi novčane gubitke i loše finansijsko stanje na javi. Prema jevrejskom sanovniku pak, crna brada je simbol zdravlja.

Riđa brada označava velike novčane dobitke.

Ako vas u snu neko vuče za bradu, strahujete na javi od gubitka moći, slabi ste i ne umete da se izborite protiv kakvih jačih neprijatelja, a mogući su i strahovi od finansijskih gubitaka.

Češljati bradu u snu označava samoljublje, taštinu i sujetu, što se ljudima iz vaše okoline nikako neće dopasti.

Loading...