Bube – Šta znači sanjati bube?

Loading...

Veliki broj ljudi smatra bube štetnim insektima te ih obično na razne načine pokušava uništiti, osobito ukoliko su one lokalizovane u njihovim domovima, baštama, voćnim zasadima i kulturama, gde mogu naneti velike štete domaćinima.

Sa druge strane postoje i oni koji su ljubitelji istih, koji uživaju u tome da proučavaju njihov izgled, oblik, boju i funkciju u prirodi, njihove loše i dobre strane. Zaljubljenici formiraju insektarijume, dok pak oni drugi, bubomrzci, pronalaze na desetine načina da ih se što pre oslobode. Bilo kako bilo, voleli ih ili mrzeli, jedno je sigurno – bube su svuda oko nas.

Bube rusi, buba švabe, smrdibube, sitne ili one krupnije, šarene ili jednobojne, bezopasne ili opasne, sreću se i na severnom i na južnom polu, u pustinjama i prašumama, na livadama i planinama. Srećemo ih prilagođene svuda ali i zalutale u našim snovima.

Snovi o bubama obično nisu osobito prijatni. Ima logike – zašto bismo voleli sresti bube u snu, kada ih ne volimo videti ni na javi.

Naše izlaganje počećemo razvrstavanjem buba prema bojama u kojima se one u snovima pojavljuju, pa tako:

  • Ukoliko se u vašem snu pojavi buba izrazito crne boje, tako crna da je to njena glavna osobina koja vam se u sećanje urezala, vrlo je moguće da vas na javi očekuje kakvo neprijatno iskustvo sa ljudima koji su vam bliski ili sa kojima sarađujete, i to u smislu ogovaranja pa čak i klevete. Budite oprezni i čuvajte se spletkaroša koji vam rade iza leđa.
  • Ako je buba koju ste sanjali zlatne boje na primer kao krompirova zlatica, očekuje vas, na žalost, veliko razočarenje u ljubavi. Voljena osoba će vas na neki način razočarati i izneveriti, no, trudite se da i u tome pronađete pozitivnu stranu i moguće rešenje.
  • Ako je kojim slučajem buba u vašem snu bila crvene boje, iznova u budućnosti centralnu ulogu ima vaš emotivni život. Bićete skloni emotivnim krizama, ljubomori, gubitku samokontrole i vere u sebe. Bićete nepoverljivi. Trudite se da pristupate staloženo i uzdržano bilo kakvoj neprijatnoj situaciji u kojoj se nađete.

Nadalje, nije svejedno da li se u vašem snu pojavljuje jedna ili više malih ili velikih buba.

Ukoliko je u pitanju buba velikih razmera, koja pri tom i gmiže po vama, to nije baš najprijatniji događaj niti na javi, a verujemo ni u snu. Velika buba bi mogla ukazati na kakvog neprijatelja u vašem životu. Sa nekim ste se upustili u konflikt i zbog toga budite izuzetno oprezni. Džinovska buba u snu može označiti, sa druge strane, i radost, bogatstvo i sreću, kao i naporan rad koji ulažete kako biste sve to postigli.

Mnoštvo manjih buba u snu označava da se vaš život trenutno ne nalazi na sjajnoj putanji. Prosto, mnoštvo je nezadovoljstava koja su vas u poslednje vreme zadesila, često ste napeti i neraspoloženi jer ne ide baš sve po planu, tj onako kako ste vi zamislili. Osećate da gubite kontrolu nad bitnim stvarima na javi.

Ako bube gmižu po vašem telu postoji mogućnost manjih finansijskih poteškoća, ali ako ste ih uspeli otresti sa sebe, nesigurnost po pitanju finansija će se ubrzo rešiti.

Ako pak sanjate da su vam se bube podvukle pod kožu, postoji kod vas osećaj unutrašnjeg nemira, nezadovoljstva, sklonost ka bolesti i teškom opštem stanju.

Ako vas je u snu ujela buba sledi vam, kako sanovnik smatra, sreća, dug život, puno zdravlja i blagostanje, dok ako je buba ujela nekog iz vašeg okruženja, porodice ili prijatelja, budite spremni da tom čoveku priskočite u pomoć jer će mu neki vid iste biti uskoro veoma potreban.

Ubijati bube u snu predočava da ćete se na javi uskoro rešiti svih onih problema koji vas već dugo tičte i muče. Što više buba ubijete, to ćete na javi biti uspešniji, bogatiji, samouvereniji i zadovoljniji.

Ako ste sanjali bubašvabu poslušajte sledeći savet. Fokusirajte se na bitne stvari i ciljeve u svom životu. Odredite prioritete. Ne gubite vreme na prazne priče, beskorisne planove i dangubu.

Ako prethodnu priču sumiramo, izgleda da nas bube u snovima opominju da obratimo pažnju na sebe, na sopstveni napredak, da uložimo trud radi sopstvenog boljitka i lepše budućnosti, kao i da se ne obaziremo na neprijatelje, zlurade jezike i komentare, već da gradimo za sebe jedan lepši i bolji život, kako bismo i sami bili zadovoljni.

Loading...