Cigani – Šta znači sanjati cigane (Rome)?

Loading...

Romi ili Cigani su narod, ili kako se danas smatra – nacionalna manjina, koja je rasprostranjena širom mnogih evropskih zemalja.

Iako sama reč Rom podseća na reč Rumunija, i, iako su upravo u toj zemlji oni najzastupljeniji kao nacionalna manjina, smatra se da ne postoji nikakva povezanost između naroda romskog porekla i porekla stanovnika ove zemlje.

Romi, ili kako ih mnogi danas nazivaju – Cigani, jesu nomadski narod, narod za koji su stalne selidbe uobičajena stvar, te su stoga dobili i ime čergari, jer putujući svuda po svetu u potrazi za boljim uslovima za život osnivaju svoje male zajednice (čerge) pokušavajući da se uklope i pronađu svoje mesto pod kapom nebeskom. Ipak, zbog prinude da se stalno sele, teško uspevaju da se prilagode lokalnim stanovnicima urbanih mesta, te tako obično bivaju odbačeni i izopšteni iz društva.

Romi su poznati kako po svom teškom životu, kratkom životnom veku, tako i po njihovim proslavama, slavama i svadbama, igri i pesmi u kojoj su, slobodno možemo reći neprikosnoveni. Njihova slavlja predstavljaju prave parade radosti, veselja, šarenila, jedinstvenih nošnji, pa, slobodno možemo reći i kiča (vrsta umetnosti).

Ukoliko ste u snu videli ciganina, to bi moglo da znači da u vašem životu postoji ili se tek pojavila osoba koje bi trebalo da se klonite ili u najmanju ruku čuvate, tumači sanovnik – sanjarica. Ona je slatkorečiva, udeljuje mnoštvo komplimenata, laska vam. Može se desiti i da je u pitanju neka nova ljubav ili partner koji na taj način pokušava da vas osvoji. Budite oprezni i širom otvorite oči kako biste uspeli da se od takvih ljudi zaštitite i izađete nepovređeni iz cele te priče. Ne verujte baš svakome ko udeljuje komplimente, a svako laskavo prijateljstvo uzmite sa rezervom.

Ako sanjate osobu ženskog pola, dakle ako u snu vidite Ciganku, na javi to može ukazivati da će neke vaše strogo čuvane tajne biti otkrivene. Neko vama blizak ili pak neko ko vas dobro poznaje, može poželeti da iz osvete, ili kakve druge pobude (usled zavisti ili ozlojećenosti, figurativno rečeno neko kome ste iz nekog razloga stali na žulj), neke stvari koje ste vi želeli da zadržite samo za sebe, otkrije vašoj okolini. Vama se to definitivno neće dopasti i neće biti baš prijatno iskustvo.

Sanjali ste ciganku koja gata – gataru? To znači da će se nešto čemu ste se u velikoj meri nadali, čemu ste se radovali i što ste željno iščekivali, u velikoj meri izjaloviti. Dakle, to će označiti vaša neispunjena očekivanja, bilo da ste mlada devojka koja sanja o skoroj udaji ili ste mlada osoba koja je uplovila u ljubavnu vezu za koju će se ispostaviti da je samo jedna bezazlena avantura i koja će se završiti isto tako brzo kao što je i počela.

Što se tiče vaših poslova, planova, ulaganja, ni na tom polju neće svetati ruže. Novac koji ste planirali da u nešto uložite, nestaće takvom brzinom da nećete znati ni gde ni kako. Osećaćete se prevareno i pokradeno. Uslediće razočarenje i nezadovoljstvo jer ćete smatrati da ste na taj način izdali i svoje najbliže. Dakle, čuvajte se lukavih jezika i ne postupajte lakomisleno. Takoće, čuvajte i svoje male i velike finansije od moguće prevare i pljačke.

Ako vam u snu ciganka gleda u dlan, to ukazuje da ste na javi svoje planove i ideje poverili nekome u koga ne bi trebalo da imate poverenja. Na taj način sebi ste stvorili problem, a stvari koje su vam veoma bitne stavili ste na kocku.

Trudnu ciganku sanjati znači da je došlo pravo vreme da uzmete stvari tj svoj život u svoje ruke i da od njega konačno nešto napravite. Postavite sebi cilj i grabite ka njemu. U određenoj meri vi svakako možete uticati na svoju sudbinu i puno toga u ovom trenutku zavisi upravo od vas.

Ukoliko je Ciganka u snu držala bebu ili dete u naručju, ili ste ih pak samo videli zajedno, to može ukazati da će se u vašem životu pojaviti neka osoba koja donosi kakve promene, novine, bilo da su one pozitivne ili negativne, dobre ili loše po vas.

Iako su po prirodi veseo narod koji voli, ceni i duboko poštuje igru i pesmu, sanjati ciganina kako svira, nije tako dobar znak. To upravo suprotno znači da ćete verovatno u bliskoj budućnosti doživeti neku tugu.

Ukoliko u vašem snu Ciganin jaše konja, pripremite se jer, sledi vam avantura.

Ako vam je u snu ciganka ušla u kuću na javi se pripazite – moguće je da će vas neko pokrasti.

Ako ste se posvađali sa cigankom postoji mogućnost da na javi dođe do kakve prepirke sa partnerom, dakle prepirke ljubavne prirode.

U društvu ćete biti javno osramoćeni ili poniženi ako vas je možda neko u snu nazvao cigankom. 

Ako ste sanjali cigansku čergu, bilo bi poželjno da na javi preispitate svoje ponašanje, namere i htenja. Nešto niste hteli pošteno da odradite pa vam se sada to može “obiti“ o glavu. Postoji mogućnost da budete uhvaćeni u svojoj nameri da nekoga prevarite, bilo novčano ili na neki drugi način, a to na žalost može rezultirati samo da osobe iz vašeg okruženja izgube poverenje u vas. Posledice će biti neprijatne, a vi ćete biti prinuđeni da se sa njima suočite.

Ako su vas u snu Cigani pokrali, na javi to može imati više obeležja. Ako su uzeli novac – slede finansijski gubici. Ako su uzeli prsten – sledi vam rastava ili razvod sa partnerom. Dakle, obratite pažnju na stvari koje su vam uzete u snu, postoji mogućnost da ćete bez njih ostati i na javi.

Ako vas je u snu ciganka klela ili psovala to nikako nije dobar znak i na javi ne donosi puno dobrog. San vas upozorava na predstojeće nevolje kako biste na vreme našli snage i pripremili da se uhvatite u koštac sa problemima koji su pred vama.

Sanjati sebe u ciganskom ruhu – sledi vam ogroman uspeh i napredak. Bićete uspešni u svemu čega se prihvatite. Očekuje vas i lepa i srećna veza i brak.

Snovi o ciganima u globalu mogu govoriti o lošim odnosima među članovima porodice, o nepotrebnim svađama i nepoverenju.

O ovom narodu poreklom iz Indije, za koji se smatra da je svoju postojbinu napustio oko 1000te godine nove ere pisale su mnoge knjige. Njihov život, navike, običaji proučavani su do detalja. Kao i svaki drugi narod, tako i ova pozamašna nacija ima svoje običaje, svoju kulturu i verovanja. Pripisuju im se i vidovnjačke sposobnosti te se tako među njima često mogu sresti i proročice koje vam mogu predvideti budućnost gledanjem što u karte, što u dlan.

Loading...