Mravi – šta znači sanjati mrave

Loading...

Prva asocijacija pri pomisli ili susretu sa ovim malim insektima, opnokrilcima, jeste vredan rad (mravi su u stanju da vuku teret koji je i do 50 puta teži od njih samih), marljivost i život u društvenoj zajednici, koloniji odnosno mravinjaku.

Kao i mnoge druge planetarne vrste, i mravi se međusobno raspoznaju po mirisu, pa se tako obično pripadnici jednog mravinjaka neprijateljski odnose prema pripadnicima drugih kolonija.

Mnogo je vrsta mrava, od onih koje srećemo svakodnevno na livadama, u baštama, pa čak i u svojim domovima, obično crnih, ređe žutih, a još ređe crvenih i zelenih, manjih ili krupnijih, sa krilima ili bez njih.

Mravi u snu – sanovnik i sanjarica tumačenje ovog sna

Dakle, sada kada smo upućeni u činjenice da se na javi mravi vezuju za timski rad, za izuzetno razvijen i bogat društveni život, marljivost i vrednoću, pogledajmo sada kakvo značenje može imati pojava ovih malih insekata u našim snovima.

Svakako da pojava mrava u snu nije tako retka i iznenađujuća pojava, upravo zbog toga što su oni deo naše svakodnevice, a naš um ih kao takve percipira i često projektuje u snove.

Smatra se da mravi u snu jesu, slično kao i u životu – simbol malih, sitnih svakodnevnih poslova, a samim tim i nevolja i briga koji oni sa sobom nose. Isto tako oni mogu ukazivati na jedinstvo, na naporan ali timski rad. Da pojasnimo.

Videti mrave u snu može, baš kao i na javi, simbolizovati vaš naporan rad, posvećenost poslu koji obavljate, želju za dokazivanjem, napredovanjem, ali naravno sve u skladu sa socijalnim normama, kolegijalno i društveno.

Ovakvim snom prikazana je vaša težnja i trud da svoj život maksimalno uredite, da uskladite sve svoje porodične, poslovne i društvene odgovornosti, da sve držite pod kontrolom i u najboljem redu.

Ipak, morate paziti da vas to ne iscrpi. U svemu pronađite meru i ravnotežu kao i kakav vid zabave ili odmora.

Upravo zbog toga, mravi u snu mogu označavati i kakvo nezadovoljstvo u pojedinim segmentima vašeg života. Može biti da ste u nekim stvarima uspešni, dok se u nekim drugim osećate zapostavljeno. Stoga, ukoliko ste usnili mrave, postoji mogućnost da se na javi iznervirate zbog nekih stvari koje na prvi pogled deluju nerešivo. No bez brige, iako vas očekuje na prvi pogled težak i naporan posao, sve će se na kraji rešiti u vašu korist.

Mravinjak videti u snu i to sa većim brojem mrava u njemu označava moguću pojavu neuspeha i poslovnih poteškoća, a svojstveno tome mogući su i novčani problemi. Međutim, ukoliko mravi u snu grade mravinjak, to može ukazati na vaše odlično fizičko i mentalno zdravlje. Nasuprot tome, uništavanje mravinjaka ukazuje na velike tegobe i frustracije.

Namerno gaženje mravinjaka takođe može ukazivati na pobedu i nadmoć nad svojim neprijateljima na javi. Vama sledi unapređenje i svi vaši kvaliteti konačno će isplivati na površinu iako su do tada u velikoj meri sputavani.

Mravi u kući ili stanu u snu označavaju mogući skup ili sastanak, bilo sa društvom, bilo sa rodbinom. Postoji takođe i šansa da vam se namesti kakav dobar novi posao.

Ako mravi rade u snu, to je dobar znak, dok sanjati lenje, neaktivne, mirne insekte ukazuje na to da može doći do gubitka novca, nedaća i propadanja.

Ako u snu ubijete mrava to znači da sebe sputavate u sopstvenim planovima i dobrobitima.

Ukoliko vam se desilo da su mravi hodali po vama ili vas grizli, to će sa sobom doneti izdaju i nepouzdanost, bilo prijatelja, bilo voljene osobe, a u najgorem slučaju i pojavu bolesti i velike štete.

Ako ste se u snu sreli sa džinovskim mravom smatra se da kod vas postoji određena doza bojazni od života uopšte.

Krilatog mrava videti u snu loš je znak i može označavati kakvu veću nedaću, bolest ili nesreću i bol.

Ako je mrav crvene boje on, smatra se, donosi boljitak, napredak, nove planove, perspektivu, poboljšanje finansijske situacije. Sa druge strane on može ukazati i na kakve bolesti krvi, mamurluk ili infekciju.

Mali crni mravi u kući su generalno dobar znak, dok ukoliko oni odlaze iz kuće, slede vam gubici, finansijski ali i svakojaki drugi problemi.

U globalu gledano, mravi u snu mogu predstavljati članove vaše porodice, vaše društvo, okolinu, kolege sa posla, ali i vas same, kao i sve ono što je na vas ostavilo jak utisak u prethodnom periodu i što se na određen način prenelo do vaše podsvesti.

Što se jave tiče, bilo bi lepo da u obzir uzmemo činjenicu da mravi nisu samo štetočine na koje svakodnevno nailazimo, već da su to i jedni od prvih poljoprivrednika koji su postojali još u vereme ere dinosaurusa, a da je njihova uloga i dan danas i te kako velika kako u poljoprivredi gde se koriste u biološkoj kontroli uzgoja citrusa u Kini, tako i u kompletnom ekosistemu pa i u medicini gde neki od njih (tzv. vojni mravi) verovali ili ne mogu poslužiti i kao hirurški konci u zatvaranju kakvih rana.

Loading...