Mrtvac – šta znači sanjati mrtvaca

Loading...

Generalno posmatrano, snovi u kojima je prisutan motiv mrtvaca, nisu toliko česti i ne spadaju u red često ponavljajućih snova. Ipak, onda kada ovakve snove doživite, oni po pravilu uvek uzrokuju pojavu veoma intezivnih emocija, koje ne samo da prate san, već se prenose i u vaše svesno, odnosno budno stanje.

Razlog zašto snovi o mrtvacu probuđuju intezivne emocije, je to što je prirodi čoveka izražen potisnut strah od susreta sa umrlim, a takođe, te pomenute intezivne emocije mogu biti izražene i kroz vid pozitivnih jako burnih emocija, ukoliko sanjate vama dragu i voljenu preminulu osobu. Pri susretu sa preminulom osobom u svom snu, osetićete nalet nagomilanih emocija prema toj osobi, koje ste u trenutku kada ste je izgubili postali prinuđeni da potisnete.

Osim što probuđuju pomenute emocije u čoveku, snovi o mrtvacu, takođe sa sobom nose i određenu simboliku i određeno značenje.

U nastavku teksta, pročitajte o kakvoj simbolici i o kakvom značenju je reč-

Šta znači sanjati mrtvaca?

Sanjati vama poznatu živu osobu kao mrtvaca:

Ukoliko ste sanjali vama poznatu živu osobu kao mrtvaca, vaš san je najverovatnije samo refleksija vaše realne zabrinutosti za tu osobu. Iz nekog razloga, vi jako brinete u vezi sa tom osobom. Možda je osoba o kojoj je reč bolesna ili pritisnuta lošim okolnostima i problemima kojih ste vi svesni.

Takođe, postoji i mogućnost da vam osoba koju ste sanjali jako puno znači u životu i da se bojite toga da je izgubite. Takve misli, mogu uzrokovati ovakav san.

Sanjati vama dragog pokojnika kao mrtvaca:

Ako ste sanjali vama dragog pokojnika kao mrtvaca, san najčešće možete protumačiti kao posledicu toga što vam ta osoba na javi jako puno nedostaje. Od jake realne potrebe i želje da tu osobu bar još jednom u životu vidite ili zagrlite, može se dogoditi da je sanjate.

U takvom snu, neretko ćete osetiti pravi nalet emocija i poželećete da tu osobu čvrsto zagrlite i da je ne pustite više nikada. Ako ste u takvom snu osetili strah, ne brinite, to nema negativno značenje niti predstavlja negativan predznak. U vašoj podsvesti samo je proradio strah od susreta sa pokojnikom.

Ukoliko vam se u takvom snu mrtvac nasmeje ili vas zagrli, to znači da vas za tu osobu vezuju jako lepe i pozitivne uspomene i emocije.

Ako se mrtvac u vašem snu naljuti na vas ili ispolji neku negativnu emociju prema vama, možda se zbog određenog razloga na neki način osećate krivim zbog postupaka koje ste prema toj osobi dok je bila živa učinili. Možda vas jednostavno grize savest da toj osobi niste poklonili dovoljno pažnje ili vremena.

Ako se dogodilo da ste od mrtvaca u snu dobili savet, razmislite o tom savetu i o njegovoj suštini. Možda postoji razlog zbog kojeg taj savet treba da usvojite i poslušate.

Sanjati vama nepoznatog mrtvaca:

Ukoliko ste sanjali vama nepoznatog mrtvaca, očekujte na javi pozitivne događaje i pozitivne promene. Ti događaji i te promene, mogu se ticati direktno vas, ali i ljudi iz vašeg neposrednog okruženja.

Loading...